PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Eğitim-Bir-Sen, öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin karşılanması için MEB'e başvurdu
Eğitim-Bir-Sen, öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin karşılanması için MEB'e başvurdu

Eğitim-Bir-Sen, öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin karşılanması için MEB'e başvurdu

Eğitim-Bir-Sen Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, farklı illerde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan eşlerin aile birlikteliğini sağlamak amacıyla iller arası yer değiştirme işlemleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri dışında kalan illerde görev yapmakta olan öğretmenlerin, istemeleri hâlinde süre şartı aranmaksızın yer değişikliklerinin yapılması için başvuruda bulundu.

A+A-

Geçmiş yıllarda Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında her ikisi de 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek-4’üncü maddesi doğrultusunda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında farklı illerde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan eşlerin aile birlikteliğini sağlamak amacıyla iller arası yer değiştirme işlemleri gerçekleştirilmişti.

Halen Bakanlık kadrolarında farklı illerde sözleşmeli öğretmen pozisyonunda görev yapan eşlerin, aile bütünlüğüne dayalı yer değişikliği işlemlerinin yapılması konusunda haklı ve yerinde talepleri bulunmaktadır. Anayasal bir hak ve evrensel hukukun bir gereği olan aile bütünlüğünün sağlanmasını teminen geçmiş yıllardaki uygulamanın, öğretmenlerin 2022 yılı yer değiştirme takvimi içinde de gerçekleştirilmesi elzemdir.

Ayrıca, geçmişte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri dışında kalan illerde görev yapmakta olan öğretmenlerin, istemeleri hâlinde süre şartı aranmaksızın istihdamda güçlük çekilen yerlere yer değiştirme isteğinde bulunabilmelerine imkân sağlanmıştı. Öğretmen açığı bulunan yerlerin öğretmen ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra, yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin taleplerinin karşılanmasına da hizmet eden bu uygulamanın yeniden hayata geçirilerek 2022 yılı yer değiştirme takvimi içinde de gerçekleştirilmesi yerinde olacaktır.

eekekekek.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.