PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Dünyanın En Ölümcül 10 Gölü
Dünyanın En Ölümcül 10 Gölü

Dünyanın En Ölümcül 10 Gölü

Dünyanın en tehlikeli ve en korkunç 10 gölünü sizler için sıraladık. Listemizde yer alan göllere bırakın girmeyi yakınında dahi bulunmanız ölümcül nedenlere sebep olabilmektedir. İşte dünyanın dört bir yanında bulunan en tehlikeli göller..

A+A-

Dünya’nın doğal güzellikleri arasında yer alan yüzbinlerece iriki ufaklı göl arasında insanlar, bitkiler ve hayvanlar kısacası tüm canlılar için adeta ölüm saçan 10 göl listemizde bir çok farklı ülke yer alıyor. Kimisi suyuyla, kimisi tuzuyla, kimizi gazlarıyla kimisi ise sıcaklığı ile adeta insanların yaklaşmasına izin vermiyor. Peki ya dünyanın en tehlikeli 10 ölümcül gölü hangisi? İşte listemiz..

monoun-002.png

10. Monoun Gölü/ Kamerun

Listemizin 10. Sırasında yer alan ölümcül göl Kamerun’da bulunan Monoun Gölü. Patlamaları ile ünlü bu göl adeta ölüm saçmaktadır. 1984 yılında da gerçekleşen aynı patlama ile 37 kişinin hayatını kaybetmesi sonucunda Kamerun Hükümeti olayın bir terör saldırısı olduğu üzerine yoğunlaşsa da göl aşırı derecede karbondioksit salınımına mağruz kalmasından dolayı patlamaktadır. Ayrıca ciddi patlama sonucunda göl çevresinde canlı bitkiler telef olurken insanlarda renk değişiklikleri yanıklar ve cilt lekeleri baş göstermişti.

9. Michigan Gölü/ Kuzey Amerika-Kanada

Kuzey Amerika ve Kanada arasında yer alan bu ölümcül gölün adı göller gölü anlamına gelmektedir. Adeta canavar gibi olduğu adlandırlan Michigan gölü diğer göllerle bağlantılı olmasından dolayı oldukça büyük bir hacime sahiptir. Ayrıca bu gölde Ekim ve Kasım aylarında insanların yaklaşması yasaklanmaktadır. Oldukça ölümcül sonuçlara sebep olabilen Michigan Gölü, su altında bulunan akıntı ve gelgitler nedeniyle tehlike saçmaktadır.

karacay.jpg

8. Karaçay Gölü/ Rusya

 “Karachai” veya “Karachaj” olarak da bilinen Karaçay Gölü, dünyadaki en ölümcül göllerden biridir. Rusya’da, gizemli radyoaktif deneylerde yer alan Ural Dağları arasında yer almaktadır. 1951’den beri, bölge, radyoaktif ve nükleer çöplük olarak seçilmiştir. Radyoaktif konsantrasyon o kadar yüksektir ki sadece bir ziyaret iç organlara zarar verebilir. Bir saat ayakta durmak kesinlikle bir insanın ölümüne yetecek kadar dozu dağıtabilir. Atık birikintileri gölün altına 11 fit derinliğe yerleştirilmiştir ve aynı radyasyon nükleer radyasyondan daha ölümcül etkilere neden olmaktadır.

7. At Nalı Gölü/ ABD

Kaliforniya’da bulunan At Nalı Gölü’nün, göl boyunca yakındaki ağaçları öldüren tehlikeli toksik gazlar ürettiği düşünülmektedir. Göl, büyük miktarlarda karbondioksit içeren Mamut Dağlarının bitişiğinde bulunmaktadır. 1989’da aniden, Horseshoe Gölü’nün yakındaki ağaçlarda büyük bir yıkım olmuştur. Kanıtlar, zehirli gazların, büyük miktarda ağaç kaybına neden olan deprem sırasında patlayan Mamut Dağlarının altında biriktiğini ortaya koymuştur. Biriken gazlar, Mamut Dağlarının altındaki lav varlığından kaynaklanmaktadır. Göl, fazla karbondioksit bulunduğundan insanlar için tehlikeli olarak kabul edilmektedir.

rakshastal.jpg

6. Rakshastal Gölü/ Tibet

Dünyanın en güzel gölleri arasında yer alan Rakshastal Gölü, ne yazık ki ölümcül göller listemizde yer almaktadır. Peki ya dünyanın hem en güzel gölleri arasında yer alıp hemde nasıl ölümcül olunur diyeceksiniz. Hemen açıklayalım bu güzel Rakshastal Gölü o kadar ciddi oranda tuz taşıyor ki içerisinde herhangi bir organizmanın dahi yaşamasına izin vermiyor.  Yakın çevrede yaşayan yerel halk göl çevresinde herhangi bir hayvan yada bitkinin bulunmadığını belirterek gölün zehirli olduğunu söylemektedir.  Ayrıca halk tarafından efsaneleştirilmiş bu gölde diğer canlıların yaşamasına izin vermeyen bir kral olduğuna inanılmaktadır.

5. Nyson Gölü/ Kamerun

Nyos Gölü, Kamerun’un kuzeybatı bölgelerinde yer almaktadır. Günümüzde, Nyos Gölü aktif olmayan bir volkanik göldür ve onları içine alan dev lavların kanıtları vardır. Göl öldürücüdür, çünkü su insan derisini yakabilen karbonik asit formundadır. 1986’da yakındaki köyde yaklaşık 1746 kişiyi fırlatan beklenmedik bir felakete yol açmıştır. Bugün tek bir sarsıntı, gölün, köyün derelerine dağılmasına ve köylülere zarar vermesine neden olabilir.

jokulhlaup.jpg

4. Jokulhlaup/ İzlanda

Buzulların sonucu olarka meydana gelen Jokulhlaup Gölü, volkanik lavların buzulları kısmen eritmesi sonucunda meydana gelmektedir. Ancak göl oluşumuna neden olan yerin suda ki taşmaya sebep olmasından dolayı hidrostatik patlamalar meydana gelmektedir. Bu patlamalar o kadar hızlıdır ki yakınında ki canlıları öldürebilmektedir. Bu sebeple göl çevresinde herhangi bir yaşam bulunmamaktadır. İzlanda’da yer alan Jokulhlaup Gölü ölümcül listemizde 4. Sırada yerini almıştır.

3. Ozarks Gölü/ ABD

Dünyanın en ölümcül gölleri listesinde yer alan Ozarks Gölü, Amerika Birleşik Devletleri’nde  bulunan en tehlikeli göl olma özelliğine sahiptir. Diğer göllerden ayrılan en büyük özelliği ise gıda zehirlenmesi ve diğer ölümcül salgınlara neden olan 2-coli bakterileri ile dolu olmasıdır. Bu bakımda Ozarks Gölü diğer ölümcül göllerden de daha tehlikeli olabilmektedir. Bu bakteri ise doğrudan gölün içerisinde akıtılan atık maddelerden dolayı çoğalmaktadır.

2. Kivu Gölü/ Kongo Cumhuriyeti- Demokratik Reanda

Kongo Cumhuriyeti ile Demokratik Ruanda arasında bulunan Kivu Gölü, ölümcül olması ile bilinmektedir. Neden ölümcül diye soracaksınız. İşte yanıtı. Bu göl tam toplamda 65 kilometrekare metan ve 256 kilometrekare karbondioksit ile dolu olduğu söylenmektedir. Gölde oluşan kirlilik o denli fazladır ki günümüzde bir çok kişi gölden metan çıkartmıştır.

kaynar-golu.jpg

1. Kaynar Gölü/ Dominik

Listemizde  birinci sırad yer alan dünyanın en tehlikeli 10 gölü arasında Dominika’nın Dünya Mirası Listesi’nde yer alan gölü, 250 metreye yayılmış genişliğe sahiptir. Ortalama 1870 yıllarından beri suyun sıcaklığının yanı sıra yüksekliğinde bir çok değişiklikler meydana gelmiştir. Göl merkezinin çok fazla erişim lavlarla yıkandığını ortaya çıkartmasından dolayı hiç bir araştırmacı gölün merkezinde ki sıcaklığı ölçemiyor. Göle ise doğrudan giden bir yol henüz bulunmamaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.