PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2495.870.48%
  • DOLAR32.5930.15%
  • EURO34.712-0.04%
  • STERLİN40.462-0.4%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dünya Ekonomi Bülteninde neler yaşandı? İşte (16 Temmuz 2019) Dünya Ekonomi Bülteni
Dünya Ekonomi Bülteninde neler yaşandı? İşte (16 Temmuz 2019) Dünya Ekonomi Bülteni

Dünya Ekonomi Bülteninde neler yaşandı? İşte (16 Temmuz 2019) Dünya Ekonomi Bülteni

Çin ekonomisi ikinci çeyrekte yaklaşık 30 yılın en düşük seviyesinde, beklentilerle uyumlu olarak yıllık bazda %6,2 büyüdü. Peki Dünya Ekonomisinde diğer ülkelerde neler yaşandı? Neler değişti? İşte detaylar...

A+A-

Trump, Çin’in döviz kurunu devalüe ettiğini ve şirketlerine sübvansiyon sağladığını; Çin’in %25 oranındaki tarifenin etkisini azaltmak için döviz kurunu devalüe etmesinin ve Çinli şirketleri desteklemesinin beklendiğini belirtti. Trump, ABD’nin otomotiv sektörünün %30’unu Meksika’ya kaptırdığını, ancak tarifelerin, bu seviyelerde devam ederse hepsinin geri geleceğini sözlerine ekledi

Trump, Çin ile ilgili görsel sonucu

ABD’de TSİ 15.30’da perakende satışlar, TSİ 16.15’te sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı açıklanacak. Almanya’da da TSİ 12’de temmuz ayına ait ZEW endeksi izlenecek. Bugün Atlanta, Chicago ve Dallas Fed Başkanları’nın konuşması bulunuyor.

Çin ekonomisi ile ilgili görsel sonucu

Çin ekonomisi ikinci çeyrekte yaklaşık 30 yılın en düşük seviyesinde, beklentilerle uyumlu olarak yıllık bazda %6,2 büyüdü.

Çin ekonomisi birinci çeyrekte %6,4 büyümüştü. Durmaya yakın hareket eden ekonomi ise Çin hükümetinin daha genişleyici para politikası izleyeceğine yönelik beklentileri artırdı. 

Bununla birlikte haziran ayına ilişkin perakende satışlar yıllık bazda %8,3 artması beklenirken %9,8 oranında artışla beklentileri aştı ve haziran ayına ilişkin sanayi üretimi de yıllık bazda %5,2 oranında artması beklenirken %6,3 oranıyla beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

abd ekonomisi ile ilgili görsel sonucu

ABD perakende satışlar verisi öncesi ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi, %2,08’lerde seyrediyor. Fed’in 31 Temmuz’daki toplantısı yaklaşırken, ABD
ekonomisinden son günlerde çekirdek TÜFE, ÜFE ve istihdam gibi güçlü veriler gelse de, Fed tarafından 25 baz puanlık faiz indirimi beklenmeye devam ediliyor.

ingiltere ekonomisi ile ilgili görsel sonucu

İngiltere'de ücret artışı Mart–Mayıs döneminde 11 yılın en hızlı seviyesinde gerçekleşti ve işsizlik oranı 1970'lerin ortalarından beri en düşük seviyesinde kaldı. Ulusal İstatistik Ofisi tarafından Salı günü açıklanan verilere göre İngiltere'de bonus hariç üç aylık ortalama kazanç Mayıs'ta %3.6 arttı. İstihdam artışı 28 bin seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı %3.8 ile 44 yılın düşüğünde kaldı.

 

1dny.jpg

 

2dny.jpg

 

 

Yenikapıhaber.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.