PİYASALAR

  • BIST 10010218.58-0.49%
  • ALTIN2444.5870%
  • DOLAR32.1930%
  • EURO34.7880%
  • STERLİN40.260%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dünya Bankası Ekonomisti Sibel Kulaksız: Dünya darda, Türkiye karda
Dünya Bankası Ekonomisti Sibel Kulaksız: Dünya darda, Türkiye karda

Dünya Bankası Ekonomisti Sibel Kulaksız: Dünya darda, Türkiye karda

Enerji sıkıntısının da etkisiyle 2023 yılında Avrupa ekonomilerinde daralma beklendiğini söyleyen Dünya Bankası Washington DC Kıdemli Ekonomisti Sibel Kulaksız "Türkiye'nin 2023'de büyüme hızının en az yüzde 5 olacağı öngörülüyor, bu muazzam bir gelişme" dedi.

A+A-

Covid-19 sürecinde patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı, küresel ölçekte gıda ve enerji krizine de zemin hazırladı. Avrupa bir anda enerji sıkıntısıyla baş başa kaldı. Doğalgaza bağlı üretimİNde ve ekonomisinde durgunluk sinyalleri baş gösterdi. Türkiye, küresel ekonomi, büyüme rakamları, yeşil dönüşüm ve reel ekonomiyi konuştuğumuz Dünya Bankası Washington DC Kıdemli Ekonomisti Sibel Kulaksız, Dünya Bankası'nda yaptıkları analizlerde küresel ekonomide ciddi yavaşlama olduğuna işaret ederek "Ancak bu, Türkiye için bu geçerli değil.

İlk yarıda yüzde 5'den fazla büyüdü, 2023'de de büyüme hızının en az yüzde 5 olacağı öngörülüyor ki bu muazzam bir gelişme. Çünkü önümüzdeki yıl Avrupa ekonomilerinde daralma, yani resesyon bekleniyor. Böyle bir ortamda Türkiye iyi b ...

Kaynak: Türkiye - HAMİDE HANGÜL

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.