PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Down sendromlu kızı için kitap yazdı
Down sendromlu kızı için kitap yazdı

Down sendromlu kızı için kitap yazdı

Sadece bir kromozomları fazla, ancak Down sendromlular hakkında toplum hala bilinçli değil. Zöhre Özer, Down sendromlu çocuğunu büyütürken yaşadığı zorlukları kitaplaştırdı. Kitabın tanıtımı da İzmir'de, Down Kafe'de yapıldı.

A+A-

Çiğli ilçesi Harmandalı Mahallesi'nde oturan Hasan Ali Özer ve Zöhre Özer çiftinin ikinci kızı Dilan, down sendromlu olarak dünyaya geldi. 5 aylıkken kalp ameliyatı olan, tiroid hastası Dilan, yaklaşık 3 ay önce de düz taban olduğu için yaşadığı ağrılara bağlı olarak, yürüyemeyince yeni bir operasyon geçirdi.

Büyük kızı Dilara Özer ve en küçük oğlu Toprak Ege Özer'in (5) hiçbir sağlık sorunu bulunmadığını belirten anne Zöhre Özer, Dilan'ın doğumundan itibaren bir dizi sağlık sorunu ile peş peşe karşılaştığını söyledi.

Dilan'ın sürekli olarak yapılan belli iğneleri olduğunu ve bağışıklık sisteminin günden güne güç kaybettiğini belirten Özer, şöyle dedi:

"Sürekli hastaneye gittiği için eczaneye muayene paraları ile birlikte her ay ortalama 500 lira ödüyoruz. Kardiyoloji ve endokrin ilaçları var. Bunlara bir de psikiyatri doktorumuzun ilaçları ekleniyor. Eşim belediye işçisi ve aylık 2 bin 300 lira gelirimiz var. Engelli maaşı da alıyoruz ama geçimimize yetmiyor. Ben de Dilan'a bakmak zorundayım, çalışamıyorum." Kızı Dilan'a daha iyi bir yaşam sunmayı istediklerini dile getiren Zöhre Özer, Dilan ile yaşadıklarını kaleme alıp bir kitap bastırdığını ve geliriyle tedavi masraflarını karşılamayı amaçladıklarını vurguladı. Özer, "kitaplar elimde kaldı. Maddi sıkıntılarımız çok. Dilan büyüdükçe masraflarımız artıyor" dedi.

Ajanslar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.