PİYASALAR

  • BIST 1009876.071.64%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolardaki yükseliş dikkat çekmeye başladı
Dolardaki yükseliş dikkat çekmeye başladı

Dolardaki yükseliş dikkat çekmeye başladı

Dolar ve Euro'daki yükseliş devam ediyor. Son rakamlar ise şöyle

A+A-

Dolar/TL bugün öğleden sonra 16.34 itibariyle 6,26 civarında işlem görüyor.

Euro/TL ise 7,17 civarında seyrediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EKONOMİK SAVAŞI KAYBETMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün dövizdeki yükselişle ilgili olarak, "Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz" dedi. Ardından Bayburt'ta yastık altındaki dolarları bozdurun çağrısı yaptı.

"Dolar yollarımızı kesemez hiç endişe etmeyin"

Dolar molar bizim yollarımızı kesmez. Hiç endişe etmeyin. Buradan söylüyorum yastığının altında doları, avrosu altını olan varsa bunu gitsin Türk Lirasıyla bankalarda bozdursun. Bu bize ekonomik savaş ilan edenlere milletimin cevabı olacaktır. Bu gün için değil de ne zaman? Onun için yerli paramızla bunlara cevabı verelim.

"Tüm olumsuzluklara karşı hazırlıklarımız var"

Tüm olumsuz ihtimallere karşı hazırlıklarımız var. Döviz kurlarına ve faizlere bakıp el oğuşturanlar hiç boşuna heveslenmesinler. Faiz lobisine sesleniyorum boşuna heveslenmeyin. Bu milleti çökertemeyeceksiniz. Bunlar bizim için ancak hedeflerimize yürüdüğümüz yolda dönemsel araçlar olabilir. Nitekim şimdiden İran'dan Rusya'ya Çin'den kimi Avrupa ülkelerine kadar farklı alternatiflerde önemli yol katetmiş durumdayız.Türkiye ile yol yürüyen herkes mutlaka kazanır. Küçük hesapların peşine düşenler ise emin olun yarın çok pişman olacaklardır. Milletimize de çok önemli görevler düşüyor. TBMM'nin bombalarla bombalanması neyse, ülkemizin kur sarmalı ile kuşatılması da odur. Bu haramzadelere vereceğimiz en büyük cevap daha çok çalışarak, istihdamı, ihracatı artırarak daha çok çalışmak olacaktır.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni ekonomi modelini Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlediği toplantıda açıkladı.İşte Bakan Albayrak'ın yaptığı açıklamada öne çıkanlar:

TÜRK LİRAMIZIN GÜVENİNİ ARTIRACAĞIZ

Tüm piyasa paydaşlarıyla reel ekonomi,finansal ekonomi tüm paydaşlarla daha etkili iletişimi ortaya koymanız lazım. Kalıcı ve güçlü bir yapı noktasında bunlar olmazsa olmaz.  Değişime ayak uydurmak olmazsa olmaz olacak. Değişimden neyi kastediyoruz. Bu noktada baktığımızda piyasa ile güvenin sağlanmasından sonra diğer noktaya geçiyoruz. Gerçekçi politikaların seçilmesi öncelikli olacak. Olması gereken politikalar üzerinde bu sürecin temelinden bahsedeceğiz. Sizin bu iletişim ve uzlaşmacı politikaların seçilmesi ile ilgili adımları attığınızda spekülasyonların ekonomimize etkisini göreceğiz. Çok daha etkin bir süreç ortaya koyacağız. Türk Liramızın güveninin artırılması. Etkileri güçlü ve etkin bir şekilde yöneteceğiz. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.