PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Diyarbakırlılar ayaklandı: Gitme sana ihtiyacımız var
Diyarbakırlılar ayaklandı: Gitme sana ihtiyacımız var

Diyarbakırlılar ayaklandı: Gitme sana ihtiyacımız var

Diayarbakır'ın Sur İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık’ın tayin haberi, ilçedeki esnaf ve vatandaşlarını üzdü. İmza kampanyası başlatan Sur esnafı, Karacık’ın gitmesi halinde kepenk ve kontak kapatacaklarını söyledi. "Diyarbakırlılar kadın Gaffar Okkan’larından vazgeçmıyor"

A+A-

Asuman Karacık, adı daha çok sokağa çıkma yasakları ve terörle mücadeleyle anılan Sur’a yaklaşık 1.5 yıl önce İlçe Emniyet Müdürüolarak atanmıştı. 9 yıldır da Diyarbakır’da görev yapan Karacık, yaptığı çalışmalarla ilçe halkının güvenini ve sevgisini kazanarak onların ablası oldu.

asuman-karacik_7290.jpg

Asuman Karacık’ın geçen günlerde yapılan atamalarda tayininin Hatay’a çıkması ilçe halkını üzdü. Diyarbakır’da çok sevilen ve faili meçhul suikast sonucu şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a atfen 'KadınGaffar Okkan' diye bahsettikleri Asuman Karacık’ın tayininin durdurulmasını isteyen ilçe halkı ve esnafı, tayinin durdurulması için imza kampanyası başlattı. Sur ilçesindeki tarihi Yanık Çarşı esnafının önceki gün başlattığı imza kampanyasına destek verenlerin sayısı şimdiden 1500’e yaklaştı. 

Yanık Çarşı Esnafı Derneği Başkanı Yılmaz Yardım, Asuman Karacık’ın Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini yürütmesini istediklerini söyledi. Yılmaz Yardım, ''Halk olarak, esnaf olarak bizim ona ihtiyacımız var. Eğer Asuman Hanım giderse esnafımız kepengini, dolmuş şoförlerimiz de kontaklarını kapatacak. Asuman Hanım bizlerle içli dışlı, kapısı bize her zaman açık. Onu sevmeyen olabilir ama biz halk olarak onu çok sevip destek veriyoruz. Halkın yanında ve çok adaletli. Ne zaman kapısını çalsak sorgusuz sualsiz onun yanına gidebiliyoruz. İkinci bir Ali Gaffar Okkan bizim için, tüm esnaf aynı fikirdeyiz. Cumhurbaşkanlığına yazı yazdık. Vekillerimizle de görüştük, Asuman Hanımın burada kalması için çalışmalarımız devam ediyor''dedi. 

asuman3.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.