PİYASALAR

  • BIST 10097740.59%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Diyarbakır'da 'kül tablası' silah oldu!
Diyarbakır'da 'kül tablası' silah oldu!

Diyarbakır'da 'kül tablası' silah oldu!

Diyarbakır'da birlikte yaşadığı kadını eve kilitleyerek, darbeden ve yaralanmasına sebep olan kişinin fırlattığı "kül tablası" iddianamede silah olarak sayıldı.

A+A-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuksuz sanık B.F. hakkında 2 ayrı suçtan hazırlanan iddianame, 13. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, B.F'nin merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'ndeki evinde mağdur M.B. ile 3 yıl birlikte yaşadığı ve 4 ay önce de tartıştığı olduğu belirtildi.

Yaşanan tartışma sırasında şüphelinin, mağdura "kül tablası" fırlatması sonuçunda M.B'nin kolundan yaralandığı ifade edilen iddianamede, M.B'nin kendisini bir odaya kilitlediği ifade edildi.

''YARALAMA VE HÜRRİYETTEN YOKSUN BIRAKMA''

İfade edilen İddianamenin değerlendirme kısmında şunlar belirtildi: Şüpheli üzerine atılı suçlamaları kabul etmemiş ancak mağdurun olayı anlatmasını doğrulayan doktor raporu, dosyadaki mevcut deliller birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin bu beyanının kendisini suçtan kurtarmaya yönelik olduğu anlaşılmıştır. Şüphelinin, mağdura 'kül tablası' fırlatmak suretiyle üzerine atılı 'yaralama' ve müştekiyi eve kilitlemek suretiyle de 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçunu işlediği tespit edilmiştir.
Yazılan iddianamede, sanık B.F. hakkında söz konusu olayda kullanılan "kül tablasını" silah olarak nitelendirilen TCK 86/3-e maddesince "basit yaralama" ve TCK 109/1 "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 1 yıl 6 aydan 6 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemi dile getirildi.

iStock-1016413644.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.