PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2504.0050.06%
  • DOLAR32.199-0.09%
  • EURO34.8980.11%
  • STERLİN40.77-0.03%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Devlet Destekli Çeyiz Hesabı
Devlet Destekli Çeyiz Hesabı

Devlet Destekli Çeyiz Hesabı

İlk kez yuva kurmaya niyetlenmiş genç bireylerin yararlanabildiği çeyiz destek uygulamasında belirtilen alt ve üst limitler artış gösterdi! Sizde belirtilen şartları yerine getirmeniz durumunda devlet destekli çeyiz hesabı açtırabilirsiniz.

A+A-

Devlet Destekli Çeyiz Payı Arttı!

Evleneceklere müjde! Devlet teşvikli çeyiz hesabına destek parası arttı. Çeyiz hesabınıza 3 yıl birikim yapmanız durumunda 27 yaşını doldurmadan önce evlenirseniz toplam birikiminizin maksimum %25’i kadar devlet desteği alabilirsiniz. Aylık minimum 155,26 TL, maksimum 1.552,65 TL yatırabileceğiniz gibi üç aylık minimum 465,78 TL, maksimum 4.657,95 TL yatırımda bulunabilirsiniz. Devlet katkısı 36 ile 47 ay olan hesaplar için %10, 48 ile 59 ay olanlar için %15, 60 ay ve üzeri olanlar için %25 ödeme yapmaktadır. Geleceğe yapabileceğiniz en güzel yatırımlardan bir tanesi olarak devlet destekli çeyiz hesabı yuva kurmak isteyenlerin gözdesi!

Çeyiz Destek

Çeyiz Destek Hesabı Nedir?

İlk kez evleneceklere sunulan devlet destekli çeyiz hesabı ile yükünüz eskisi kadar ağır olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yararlanabileceği desek hesabından evlenmeyi düşünen her genç yararlanabileceği gibi gerekenleri yerine getirmeniz durumunda devlet katkısı cebinizde! Masraflarınızı bir nebze olsun rahatlatacak bu uygulama ile yuva kurmak isteyen gençlerimizin bir an önce çeyiz hesabı açtırmasını gerekecek. Düğün arifesi maddi zorluklarınıza karşı en etkili çözüm olacağını düşünüyoruz.

Nasıl Başvururum?

Çeyiz destek hesabınızı açmanızın ardından geçen süre zarfında, evlilik tarihinden itibaren en fazla 6 ay içerisinde aile cüzdanı ve ilk evlilik olduğunu gösteren belge ile hesabın bulunduğu ilgili banka firmasına müracat etmesi gerekmektedir. Tüm bu işlemleri yapmanızın ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve ilgili banka firması arasında gerçekleştirilecek süreç dahilinde çeyiz ödemeniz tarafınıza yapılmaktadır.

Çeyiz Destek Şartları

Çeyiz Destek Hesabından Kimler Yararlanabilir?

Çeyiz hesabı uygulamasından yararlanmak isteyen bireylerin 18 yaşını doldurmuş ve ilk kez evlenecek olması gerekmektedir. Öte yandan yalnızca Türk vatandaşların ve mavi kart sahiplerinin çeyiz hesabı açtırabileceğini unutmayınız. Koşulların yerine getirilmesi durumunda her yuva kurmak isteyen birey devletin bu destek imkanından yararlanabilir. Ayrıca düğünü nerede yapacağınızın da bir önemi yok. Yurt dışında düğün yapacak olan Türk vatandaşlarımızdan çeyiz destek hesabından faydalanabilir.

Çeyiz Desteğinden Ne Kadar Ödeme Alınabilir?

Yuva kurma yoluna girmiş bireylerin çeyiz hesabı açtırmasının ardından maddi durumuna bağlı olarak ister aylık isterse üç aylık hesaba para yatırabilmektedir. Aylık ödeme yapmak isteyen bireyler en az 125 TL, en fazla 1.254 TL ödeme işlemi gerçekleştirebilmektedir. Üç aylık ödeme yapmak isteyen bireyler ise minimum 376 TL, maksimum 3.764 TL yatırımda bulunabilmektedir. Ayrıca bu uygulamada her ay aynı meblayı yatırma zorunluluğuna da sahip değilsiniz. Mesela aylık çeyiz hesabınıza yatırım yapacağınızda ilk ay 300 TL yatırmışken diğer ay 400 TL yatırabilirsiniz. Bu tamamen sizin maddi durumunuza bağlı olarak alt ve üst limitler arasında değişiklik gösterebilmektedir. Öte yandan aylık bir yatırımcının alt limiti 125 TL iken, bunu parça parça yatırma şansına da sahiptir. Mesela bunun için ilk ay ödeyeceğiniz tutarı 30 TL, 60 TL ve 35 TL olarak yapabilirsiniz. Tüm bu işlemlerinizin ödemesi çeyiz hesabınıza aktarılmaktadır.

Çeyiz Destek Ödemesi

Çeyiz Hesap Ödemelerinin Aksaması Durumunda Ne Olur?

Sıklıkla merak edilen çeyiz hesabına yatırımın aksaması durumunu sizler için araştırdık. Öncelikle aylık ödeme yapan bireylerin yıl içerisinde üç kez den fazla, üç aylık ödeme yapan kişilerin yıl içerisinde bir kez den fazla yapmaması durumunda devlet desteği imkanından yararlanamamaktadır. Böylelikle çeyiz hesabı olarak açılan bu hesap bu imkandan çıkartılacaktır. Eğer ki yukarıda belirttiğimiz aksamaları yapmış iseniz destek alamayacağınızı bilmenizi isteriz. Ancak yeni bir hesap açarak aynı işlemi gerçekleştirme imkanına sahip olduğunuzu unutmayınız.

Devlet Çeyiz Hesabına Ne Kadar Katkı Yapar?

Çeyiz hesabınıza yapacak olduğunuz aylık yada üç aylık yatırımlarınıza karşılık alacağınız devlet desteği belirli kural ve şartlar dahilinde hesaplanmaktadır. Aksatmadan ödemelerinizi yapmış olmanız durumunda;

  • 36 ile 47 ay içi, hesap içerisinde ki toplam tutarın %10’u verilmektedir. Bu tutar 6.210,56 TL’yi geçemez.
  • 48 ile 59 ay için, hesap içerisinde ki toplam tutarın %15’i verilmektedir. Bu tutar 6.986,89 TL’yi geçemez.
  • 60 ay ve üzeri için, hesap içerisinde ki toplam tutarın %25’i verilmektedir. Bu tutar 9.279,75 TL’yi geçemez.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.