PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dev kruvaziyer gemileri rotayı tekrar Türkiye'ye çevirdi!
Dev kruvaziyer gemileri rotayı tekrar Türkiye'ye çevirdi!

Dev kruvaziyer gemileri rotayı tekrar Türkiye'ye çevirdi!

Dünyanın en büyük kruvaziyer devlerinden Carnival Cruise Line, Türkiye seferlerine tekrar başlıyor.

A+A-

Uluslararası T. Y. Lin International danışmanlık ve mühendislik şirketinin Başkan Yardımcısı Mehmet Ulutaş, dünya kruvaziyer  (turistik gemi yolculuğu) pazarının yarısından fazlasına sahip olan Carnival Cruise Line CEO’su Arnold Donald ile görüştü. Ulutaş, toplatının detaylarını Forum USA’e aktardı.

Dev firma: 7 kıta, 48 Milyar dolar ve 104 kruvaziyer gemi

Arnold Donald, kruvaziyer gemi seferleri için Türk hükümeti ile görüşmekte olduklarını ve yakında yeniden başlayacağını söyledi. 7 kıtada faaliyet gösteren, 48 Milyar dolar piyasa değeri ve 104 tane kruvaziyer gemisi olan firmanın CEO’su müşterilerinin Türkiye’yi çok sevdiklerini sözlerine ekledi.

İstanbul ve Kuşadası’na kruvaziyer seferleri olan firma, Atatürk Havalimanı’ndaki patlamalar ve ardından darbe girişimi sonrası Aralık 2016’da güvenlik sebebiyle Türkiye seferini durdurmuştu. Turistik gemi seyahat pazarı hızla büyüyen ve girdiği her limana yüklü miktarda döviz bırakan dev bir sektör.


Türkiye’nin turizimine katkı sağlayacak

Kruvaziyer turizminde Türkiye 2013 yılında 2.2 milyon turistle pazardan yüzde 10 pay almıştı. Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerine göre 274 gemi Türkiye’ye gelmiş. Ancak, 2017’de 307 gemi ve 306 bin turist rakamına ulaşılmıştı. 2019’da diğer kruvaziyer şirketlerinin de Türkiye’ye seferlere yeniden başlayacak olması, Türk ekonomisine ciddi bir döviz girdisi sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.