PİYASALAR

  • BIST 1009762.120.41%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı hayatını kaybetti
Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı  hayatını kaybetti

Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı hayatını kaybetti

Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı hayatını kaybetti. Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman 67 yaşında hayatını kaybetti. Dedeman açık kalp ameliyatı sonrası kaptığı enfeksiyon nedeniyle yoğun bakımda tutuluyordu.

A+A-

 Dedeman Grubu'ndan yapılan açıklamada "Murat Dedeman, bu değerlerden oluşan vizyonu ile sadece Dedeman Grubu'na ve sektörümüze değil aynı zamanda tüm iş dünyasına da ilham kaynağı olmuştur." ifade edildi.

Ünlü iş adamı Murat Dedeman hayatını kaybetti

Dedeman Grubu'ndan yapılan açıklamada "Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Dedeman'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kurucumuz Mehmet Kemal Dedeman tarafından temelleri atılan Dedeman Grubunu daha da yücelterek, Dedeman'ı iş dünyasının ve turizm sektörünün en değerli markalarından biri haline getiren merhum Murat Dedeman, bu değerlerden oluşan vizyonu ile sadece Dedeman Grubu'na ve sektörümüze değil aynı zamanda tüm iş dünyasına da ilham kaynağı olmuştur. Murat Dedeman'ın taşıdığı bu değerler bütününü, bundan sonra da Dedeman ailesi olarak büyük bir titizlikle koruyacağız" açıklamasında bulunuldu.

 

muratdedeman.jpg

MURAT DEDEMAN KİMDİR?

Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman 1951 yılında Ankara'da doğdu.

TED Ankara Koleji'den bitirtikten sonra Ankara İktisadi ve İdari İlimler Akademisi'nden mezun oldu.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra ise babası Mehmet Kemal Dedeman'ın yanında iş hayatına atılan ve uzun süre Dedeman Topluluğu'nun birçok yönetim kademesinde görev alan Murat Dedeman, 1992 yılından bu yana Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanlık görevini yürütüyordu.

Türkiye'nin birçok bölgesinde  bugüne kadar sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde eğitim ve sağlık projeleri ile tanınan Murat Dedeman, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Umut Vakfı, Kayak Federasyonu ve TED Kolejleri Vakfı'nın Başkanlığını üstlendi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), ve  Dedeman bunun  yanı sıra, Kayseri İli Yardım Derneği, TED Ankara Kolejliler Derneği, TED İstanbul Koleji Vakfı, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, TABA gibi sosyal, sportif, kültürel, mesleki dernek ve vakıflarda da gibi pek çok birimde görev aldı.

Murat Dedeman'ın naaşı yarın Tarabya Ferahevler Dedeman Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Yeniköy Mezarlığı'na defnedileceği aktarıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.