PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. WEB TV

  2. GENEL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reklam filminde aldığı kitap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reklam filminde aldığı kitap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocukluğunu anlatan yeni reklam filminde geçen kitabın ismi "Hukuki İslamiyye Kamusu" olduğu ortaya çıktı.

İlkkütüphanem hashtag'ı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reklam filminde çıkan o kitap netleşti. Herkesin merak ettiği soruya Yenikapı Haber olarak cevap verdik.

Orjinali 6 cilt olan bu kitap daha sonra 8 cilt olarak yeniden neşredildi. Eser Ömer Nasuhi Bilmen tarafından yeniden tab edildi. Kitabın ilk baskısı 1949 tarihinde İstanbul Hukuk Fakültesi tarafından çıkarılmıştır.

erd-kitap.jpghukuki.jpg

Ömer Nasuhi Bilmen kimdir

Artık sayılı olan İslâm Alimlerinden biri olup, eserleri ve hizmetleri ile bugünkü nesli iyi ahlaklı ve bilgili yetiştirmek için hayırlı işler yapmış bir kimse olarak bilinmektedir.

1883’te Erzurum’un Salasar köyünde dünyaya geldi. Babası Hacı Ahmed Efendi, annesi Muhîbe Hanım’dır. Küçük yaşta iken babasının vefatı üzerine Erzurum Ahmediyye Medresesi müderrisi ve nakîbüleşraf kaymakamı olan amcası Abdürrezzak İlmî Efendi’nin himayesinde büyüdü. Amcasından ve Erzurum müftüsü Narmanlı Hüseyin Efendi’den ders aldı. 

Her iki hocası da yakın aralıklarla ölünce İstanbul’a gitti (1908) ve Fatih dersiâmlarından Tokatlı Şâkir Efendi’nin derslerine devam edip icâzet aldı (1909). Bunun yanında Ders Vekâleti’nce açılan imtihanı kazanarak dersiâmlık şehâdetnâmesi aldı (1912). Bu arada okumakta olduğu Medresetü’l-kudât’ı da bitirdi (1913). Arapça ve Farsça’yı çok iyi bilen, Türkçe ile birlikte üç dilde şiir yazabilen Ömer Nasuhi Bilmen bir ara Fransızca’ya da merak sarmış ve bu dili tercüme yapabilecek kadar biliyordu.

İzlenme: 3149

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar