PİYASALAR

  • BIST 1009777.46-0.53%
  • ALTIN2913.968-0.47%
  • DOLAR34.159-0.06%
  • EURO38.1130.06%
  • STERLİN45.643-0.18%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci durağı İtalya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci durağı İtalya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci durağı İtalya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa turunu İspanya'nın ardından İtalya ile sürdürüyor. Erdoğan, bugün G7 Liderler Zirvesi'ne özel davetli olarak katıldı. Erdoğan toplantı öncesinde ABD Başkanı Biden dâhil yabancı liderlerle kısa görüşmeler de yaptı.

A+A-

G7 LİDERLER ZİRVESİ'NE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'dan öğle saatlerinde İtalya'nın Brindisi kentine ulaştı. Havaalanında Türk ve İtalyan yetkililer tarafından karşılandı. Ardından zirvenin yapıldığı tesise geçti. Burada İtalya Başbakanı Giorgia Meloni tarafından karşılandı.

ERDOĞAN ÖZEL DAVETLİLER ARASINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel davetli olarak yüksek düzeyli oturuma katıldı. Erdoğan, oturum öncesinde bazı liderlerle ayaküstü sohbet etti.

Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı El Nahyan ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Gazze'de kalıcı barışın sağlanması konuşuldu.

ERDOĞAN BIDEN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanının toplantı öncesi sohbet ettiği isimlerden biri de ABD Başkanı Joe Biden oldu. İki ismin G7'de görüşüp görüşmeyeceği merak konusuydu. İlk olarak ayakta el sıkıştılar. Daha sonra masada sohbete devam ettiler.

"G7'DEN ADİL YAKLAŞIM BEKLİYORUZ"

Oturum Afrika ve Akdeniz, yapay zeka ve enerji başlığında gerçekleştirildi. Erdoğan liderlere de hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirveye ilişkin sosyal medyada bir paylaşım da yaptı. G7 Liderler Zirvesi'nin insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, "Küresel sorunların ve bölgesel çatışmaların çözümünde G7 ülkelerinden daha adil, kapsayıcı ve gerçekçi bir yaklaşım beklediğimizi vurgulamak istiyorum." dedi.

ONBİLERCE POLİS SEFERBER OLDU

G7, dünyanın en büyük 7 ekonomik gücünden oluşuyor. Bu ülkeler ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada ve Japonya...

Dün zirvenin ilk günü düzenlenmişti. Bu yılki G7 Liderler Zirvesi 15 Haziran'a kadar sürecek. Ve Puglia'da lüks bir tatil köyü ev sahipliği yapıyor. Zirve çok sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleştiriliyor. On binlerce polis seferber edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.