PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güvenli bölge mesajı: Zaman ve sabrımız yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güvenli bölge mesajı: Zaman ve sabrımız yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güvenli bölge mesajı: Zaman ve sabrımız yok

Cumhurbaşkanı Harp Okulları diploma töreninde konuştu. Erdoğan'dan güvenli bölge mesajı: Zaman ve sabrımız yok

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

- Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istikbalimiz ve istiklalimizin en büyük güvencesi olmaya devam edecektir. FETÖ ihanet çetesinden kurtardığıumız TSK, milletimizle çok daha sıkı bütünleşerek her zamankinden daha güçlü hale geldi. 

- Dünyanın her alanda yeniden yapılandığı bir dönemde bizim de savunma stratejilerimizi ve taktiklerimizi yeniden gözden geçirmemiz kaçınılmaz hale gelmiştir. NATO Türkiye'nin güvenliği ve pek çok konuda çuvallamış olsa da bizim ve müttefiklerimizin en önemli savunma iş birliği zemini olmayı sürdürüyor. Müttefiklik ilişkisine sahip olduğumuz kimi devletler ülkemize karşı asla bu kavramın lafzına ve ruhuna yakışmayacak tutumlar içinde bulunsa da müttefiklerimizle dayanışmayı değerli görüyoruz. Ne NATO üyeliğinden ne de müttefiklerimizden vazgeçmek gibi bir niyetimiz yoktur. Tam tersine bu yapılar içinde daha güçlü bir yer edinmek istiyoruz. 

- Terör örgütlerini bozguna uğrattık. Bizim bozguna uğrattığımız bölücü terör örgütünü, müttefikimiz olan bir ülkenin eteklerinin altına sığınarak faaliyetlerini sürdürmesi ise bugün ayrı bir sorun olarak karşımızda duruyor. Artık hiç kimse karanlık eller tarafından bir proje olarak sahaya sürüldüğü açıkça görülmüş olan DEAŞ bahanesiyle kimseyi kandırmaya kalkmasın. Bölgedeki sorun DEAŞ değil. Birtakım güçlerin çıkar paylaşımı savaşıdır.

- Güvenli bölge projesini ABD ile birlikte gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Doğrudan kendi askerlerimizin güvenli bölgeyi kontrol etmesi dışında bir çözüme rıza gösteremeyiz. Çok sabrımız yok. Birkaç hafta içinde askerlerimiz kontrol etmezse kendi harekat planımızı devreye sokacağız. 

- BM Genel Kurulunda yapacağımız temaslar son fırsattır. Güvenli bölgeye dair tatmin edici adımlar atılmazsa kendi göbeğimizi kendimizin kesmesi dışında bir çare görünmüyor. 

- F-35 projesinin ortağı ve üreticilerinden olduğumuz halde parasını ödediğimiz uçaklar bize teslim edilmiyor. Elimiz kolumuz bağlı başımıza gelecekleri bekleyecek halimiz yok. Gereği neyse onu yapacağız. 

- Patriot satışı bize karşı bir baskı aracı haline getirilir ve bu şekilde güvenlik ihtiyaçlarımız zaafa uğratılmaya kalkılırsa tercihimizi diğer sistemden yana kullanmaktan çekinmeyiz.

- Fırat'ın doğusunda 2-3 hafta içinde kendi belirlediğimiz şartlar dahilinde, kendi askerlerimizle fiilen bölgeyi oluşturmaya başlamazsak, varsın gerisini karşımızdakiler düşünsün.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.