PİYASALAR

  • BIST 1009777.46-0.53%
  • ALTIN2913.968-0.47%
  • DOLAR34.159-0.06%
  • EURO38.1130.06%
  • STERLİN45.643-0.18%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi faşizmin sığ sularına hapsetmeye kimsenin gücü yetmez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi faşizmin sığ sularına hapsetmeye kimsenin gücü yetmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi faşizmin sığ sularına hapsetmeye kimsenin gücü yetmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Türkiye'nin asırlık hedeflere emin adımlarla ilerlediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye gibi bir devleti ırkçı, lümpen faşizmin sığ sularına hapsetmeye kimsenin gücü yetmez." ifadelerini kullandı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

15 ÜLKEDEN 94 MEZUN

 

Bugün mezuniyet sevinci yaşayan toplam 2 bin 366 polisimizi yürekten tebrik ediyorum. Bugün kendi evlatlarımızın yanı sıra dünyanın 15 farklı ülkesinde toplam 94 misafir öğrencimizi akademiden mezun etmemizin heyecanını yaşıyoruz.

 

"TÜRKİYE'Yİ IRKÇI, LÜMPEN FAŞİZMİN SIĞ SULARINA HAPSETMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"

 

Türkiye'nin asırlık hedeflerine tüm tehditlere rağmen emin adımlarla yürüyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan;

Bir cihan imparatorluğunun bakiyesi üzerine kurulan Türkiye gibi bir devleti ırkçı, lümpen faşizmin sığ sularına hapsetmeye kimsenin gücü yetmez.

 

HUKUK DEVLETİ VURGUSU

 

Vebali ağır olduğu kadar mesuliyeti de yüksek bir mesleği icra ederken her birinizin hukuka ve kanunlara harfiyen uyacağınıza inanıyorum. Hukukun dışına çıkılarak devlete hizmet edilmez.

 

Vatandaşımız kolluk kuvvetlerine baktığında sadece kamu otoritesinin müessir gücünü değil aynı zamanda hukuk devletini de görmek ister.

 

Güvenlik ve özgürlük arasındaki hassas dengeyi koruyarak devletimizin güvenliğini ve milletimizin huzurunu temin etmeye çalıştık. Bugünde aynı ilkeyi titizlikle gözetiyoruz.

 

Türk polisine yakışır şekilde sorumluluklarını hakkaniyetle ve adalete uygun olarak yerine getireceğinizden hiç bir şüphe duymuyorum. Rabbim sizleri muhafaza buyursun.

 

"TÜRKİYE STRATEJİK KONUMU VE SAVUNDUĞU DEĞERLER SEBEBİYLE ASİMETRİK TEHDİTLERLE YÜZLEŞMEKTEDİR"

Türkiye stratejik, coğrafi konumu, iddiaları ve savunduğu değerler itibariyle asimetrik tehditlerle yüzleşen bir ülkedir. Teyakkuz halinde olmak, tedbir geliştirmek, proaktif anlayışla mücadele etmek gibi mecburiyetimiz bulunuyor. Terörle mücadelede artık 40 yılı geride bırakmak üzereyiz. Bu mücadelede son yıllarda tarihi kazanımlar elde ettik. Asker, polis, jandarma, istihbaratçı ve güvenlik korucularımızın muazzam çabalarıyla terör örgütünü özellikle sınırlarımız içerisinde kıpırdayamaz hale getirdik. İHA, yerli ve milli imkanlarla ürettiğimiz silahlarla eli kanlı canilere nefes aldırmıyoruz.

"TERÖRİSTLERE NEFES ALDIRMIYORUZ"

Sadece son 1 yılda PKK/KCK'ya yönelik 4977 şehir olmak üzere 34 bin 765 operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda 7'si kırmızı, 1'i yeşil, 15'i turuncu, 34'ü gri kategoride toplam 1045 terörist etkisiz hale getirildi. Bölücü terör örgütüne katılımlar her geçen gün azalıyor. Bir dönem binlerle ifadelerle sayılar bugün 10'lu 20'li rakamı ancak buluyor. FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütlerinin tepesine biniyoruz. FETÖ'ye geçen yıl 5827 operasyon yapıldı. 9350 şüpheli gözaltına alındı. Yurt dışına kaçan firarilerin ülkemize iadesiyle ilgili olarak Dışişleri ve Adalet Bakanlıklarımız çalışmaktadır. Devletimizin kurumlarının nefesi nereye kaçarsa kaçsınlar FETÖ'cü alçakların ensesinde olmaya devam edecektir. Organize suç örgütlerine karşı son 1 yılda elde edilen başarıları milletimiz zaten takdir etmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.