PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan ticarette yeni hedefi duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ticarette yeni hedefi duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ticarette yeni hedefi duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak açıklama yapıyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dört yıl aradan sonra Beştepe'de Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'yu ağırlıyor. Liderlerin ikili görüşmesinin ardından Türkiye ve Venezuela arasında anlaşmalar imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuela ile ticarette yeni hedefin 3 milyar dolar olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dört yıl aradan sonra Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'yu ağırladı. İkili görüşmesinin ardından Türkiye ve Venezuela arasında anlaşmalar imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlaları şöyle: Hain devlet girişimiden ülkemize ilk destek veren ülkelerden biri Venezuela'ydı. Aramızdaki dostluk bir kara gün dostluğu oldu. Değerli dostum ülkesinin bağımsızlık mücadelesine adını altın harflerle yazdırmıştır. Filistin meselesindeki duruşu ile kendisini de bir kez daha tebrik ediyorum.

Hedef 3 milyar dolar

İşbirliğimizi daha ileri taşıma irademiz karşılıklı. Ticaret, enerji, sağlık, tarım ve turizm başta olmak üzere birçok alanda geniş işbirliği potansiyeli bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda ticaret hacmimizi 850 milyon dolar seviyesine çıkardık. 1 milyar dolara rahatlıkla ulaşabileceğimize işaret ediyor. Hedefimiz bu rakamı en kısa sürede 3 milyar dolara çıkarmaktır. 

TİKA 20'ye yakın proje gerçekleştirdi. THY haftada 7 sefer düzenleyerek aramızda adeta bir köprü vazifesi görmektedir.

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'nın açıklamaları ise şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarımı iletiyorum halkım adına. En zor anlarda, en büyük belirsizlik anlarında Türkiye her zaman bizim yanımızdaydı. Bize her zaman destek oldu. Bütün yatırımcılara diyorum ki Venezuela'ya gelin. Bütün yasal zemin hazır bütün garantiyi ben size veriyorum. Çok geniş bir iş birliği alanımız var. Biz 54'ü aşkın projemiz var. 3 önemli anlaşma daha imzaladık. Venezuela şu an yeniden küllerinden doğuyor. Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilgisi için şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye Avrupa Asya bölgesinde bir potansiyel ve dünyanın önde gelen ekonomilerinden. Büyük bir kültürü kimliği olan çok önemli bir ülke. Büyük bir politik etkisi ve tesir alanı var. Biz böyle görüyoruz ve bu bir gerçek. Türkiye çok önemli bir potansiyele sahip. 

Resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu resmi törenle karşıladı.

İşbirliği arttı

2019'da Venezuela'da, ABD'nin desteklediği başarısız darbe girişimi iki ülke arasındaki ilişkilerde dönüm noktası oldu. Türkiye anti demokratik girişimlerin karşısında durdu. Hem Maduro hem de Venezuela halkının yanında oldu. Venezuela da, Türkiye'nin darbe ve yaptırımlara karşı duruşunu hiçbir zaman unutmadı. O günlerde gösterilen dayanışma iki ülke arasındaki iş birliğinin artmasını sağladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.