PİYASALAR

  • BIST 1009036.182.61%
  • ALTIN2297.7730.96%
  • DOLAR32.3260.23%
  • EURO35.068-0.11%
  • STERLİN40.9690.32%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Minik Sara duyabilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Minik Sara duyabilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Minik Sara duyabilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, takılan işitme cihazı sayesinde ilk defa duyduğu seslerle yaşadığı sevinci heyecan yaratan 10 yaşındaki Fatma Afaş'ın, kendisi gibi işitme engelli olan kardeşi 3 yaşındaki Sara'nın tedavi edilmesi için talimat verdi. Minik Sara, tedavisi için sağlık kontrolünden geçirildi.

A+A-

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan Suriye uyruklu Fares ve Gusun Afaş çiftinin 7 çocuğundan biri olan doğuştan işitme engelli Fatma Afaşın önceki gün kulağına işitme cihazı takıldı.

Fatma Afaş duyduğu seslere ellerini sallayarak ve gülümseyerek tepki verirken, yaşadığı sevinç duygulandırdı. Fatma Afaşın yaşadığı sevinç ve kendisi gibi işitme engelli olan kardeşi Sara'nın da haber olmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuğun tedavisi için devreye girdi.

Erdoğan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagüye minik Sara'nın tedavisi için talimat verdi. Bunun üzerine Fatma'nın kardeşi Sara Afaş, Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde ve işitme cihazları satan firmada sağlık kontrolünden geçirildi. Doğuştan işitme kaybı olan Saranın birkaç ay içerisinde yapılacak cerrahi operasyonun ardından hem işitip hem de konuşabileceği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.