PİYASALAR

  • BIST 1009771.16-1.67%
  • ALTIN27250%
  • DOLAR33.9710%
  • EURO37.6170%
  • STERLİN44.5960%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Nahçıvan'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan Nahçıvan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nahçıvan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nahçivan'da karşılama töreni ile karşılandı. Erdoğan, Aliyev ile birlikte Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı’nın temel atma törenine ve modernize edilen Nahçıvan Askeri Kompleksi’nin açılışına katılacak.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın Karabağ'da ayrılıkçı Ermeni birliklere yönelik başlattığı operasyonun ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne ziyaret gerçekleştiriyor.

Erdoğan'ı taşıyan uçak Nahçıvan Uluslararası Havalimanı'na TSİ 13.25 sıralarında indi. Erdoğan'ı havalimanında İlham Aliyev karşıladı.

Erdoğan Nahçıvan ziyareti kapsamında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi'nde resmi törenle karşılanacak. Resmi törenin ardından Aliyev ile basına kapalı baş başa görüşme gerçekleştirecek Erdoğan, görüşmenin ardından Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi'nde Iğdır-Nahçıvan doğalgaz boru hattı temel atma törenine katılacak.

ZENGEZUR KORİDORU MASADA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan ile Aliyev arasında yapılacak görüşmelerde "Türkiye-Azerbaycan ikili ilişkileri ile, Karabağ’daki son gelişmeler başta olmak üzere güncel bölgesel ve küresel meselelerin" konuşulacağı belirtildi.

Ziyaret, geçen hafta Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçılara karşı başlattığı ve ateşkesle sonuçlanan operasyon sonrası da Azerbaycan'a destek niteliğinde. İki liderin ayrıca Nahçıvan ile Azerbaycan'ı birbirine bağlamayı hedefleyen Zengezur Koridoru hakkında da mesajlar vermesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.