PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında konuştu: İsrail bir terör devletidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında konuştu: İsrail bir terör devletidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında konuştu: İsrail bir terör devletidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin Netenyahu'yu sert sözlerle eleştiren Erdoğan, "İsrail bir terör devletidir. Netenyahu, gidicisin gidici." dedi. Erdoğan ayrıca Fransa'nın, Filistin konusundaki tavrı için de "Bir öyle bir böyle yapıyor, dürüst ol!" dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Hükümet olarak bir taraftan İsrail vahşetini durdurmak için diplomasinin tüm imkanlarını kullanırken, diğer taraftan ülkemizi güçlendirmeye devam ediyoruz. İstanbul Boğazı'nda donanmamızın 100 gemiyle yaptığı geçit töreni çok önemli mesajlar içeriyordu. 5’inci nesil milli muharip uçağımız KAAN ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah 2023 bitmeden KAAN’ın havalandığını göreceğiz.

''HER ANLAMDA GÜÇLÜ OLMAZSAK BİZİ BU TOPRAKLARDA YAŞATMAZLAR''

Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine mutlaka ulaşacağız. Türk milleti olarak bu topraklarda hür ve onurlu yaşamak istiyorsak güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Her anlamda güçlü olmazsak bizi bu topraklarda yaşatmazlar.

''ERMENİSTAN, KARABAĞ SAVAŞI İLE DERSİNİ ALDI YERİNE OTURDU''

Ermenistan, Karabağ savaşıyla dersini aldı; yerine oturdu. Şimdi de İsrail yöneticileri benzer hezeyanları ifade etmeye başladılar. Hiç merak etmesinler bin yıldır sayısız benzer hayal sahibi gibi bunların da sonu hüsran olacaktır.

''PKK'YI ÜZERİMİZE SALANLARIN HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKMAYI SÜRDÜRECEĞİZ''

Komşularımızı bize karşı kışkırtanların PKK'yı üzerimize salanların heveslerini kursaklarında bırakmayı hep sürdüreceğiz. Önce milletçe birliğe ihtiyacımız var. 85 milyon tek yürek olduğumuz sürece kimse sırtımızı yere getiremez.

''NETAHYAHU GİDİCİDİR''

Netanayhu iki tarafına birer bakan koymuş basın açıklaması yapıyor zannediyor ki o bakanlar beni kurtaracak. O bakanlar bile onunla aynı istimakette yürümüyor. Netanyahu gidicidir. Bütün mesele dünyada haklının yanında yer alacak olanların duruşudur. Bu konuda maalesef beklenen gelişmeler hala olmuyor. ABD başta olmak üzere Batı hala maalesef ters yüz olarak bu duruma bakıyor.

''FRANSA GERİ VİTESE TAKIYOR''

Fransa önce farklı açıklamalar yapıyor sonra bakıyorsunuz geri vitese takıyor. Dürüst ol bir gün öyle bir gün böyle yapma. Aynen şu anda Filistin'dekilerin durumu gibi biz istiyoruz ki dimdik ama hiçbir zaman kalkıp da akşam başka sabah başka olmayın. Türkiye gibi olun.

''İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR''

İsrail hükümeti katliamlarına 40 gündür aralıksız şekilde devam ediyor. İsrail bir şehri içindeki insanları ile topyekün yol etme stratejisi uyguluyor. Sivilleri yolda kasıtlı olarak bombalayan bir canilikle bir devlet terörü estiriyor. Gönlüm ferah olarak diyorum ki İsrail bir terör devletidir.

''HAMAS BİR SİYASİ PARTİ''

Hamas Filistin'de seçimlere girip seçim kazanan bir siyasi parti. Seçimi kazandıktan sonra haklarını elinden aldınız. Yine İsrail Amerika haklarını birlikte aldılar. Benim ülkemde bile Hamas'ın bir siyasi parti olduğunu bilmeyen anlamayanlar var. Savaşın da bir ahlakı hukuku vardır. Savaş hukukunun ilk kuralı çocuklar yaşlılara kadınlara dokunmamaktır.

''NETANYAHU'YA SESLENİYORUM; SENDE ATOM BOMBASI VAR MI?''

Netanyahu'ya seslenmiyorum; sende atom bombası var mı yok mu? Sıkıysa açıkla ama açıklayamaz. Ey İsrail sende atom bombası nükleer bomba var. Bununla tehdit ediyorsun. Bunları biz biliyoruz.

''ARTIK ECELİN GELİYOR''

Artık ecelin geliyor. istediğin kadar nükleer bombaya sahip ol neye sahip olursan ol ama gidicisin. Ahlak vicdan onur namına ne varsa hepsini kaybedenler insan değil ancak berhumadel olabilir.''

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.