PİYASALAR

  • BIST 1009900.25-0.76%
  • ALTIN2874.3840.02%
  • DOLAR34.092-0.07%
  • EURO38.041-0.01%
  • STERLİN45.4510.27%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'yi işgal edenlerin yarın başka yerlere göz dikeceğini biliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'yi işgal edenlerin yarın başka yerlere göz dikeceğini biliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'yi işgal edenlerin yarın başka yerlere göz dikeceğini biliyoruz

İSEDAK 39. Bakanlar Oturumu Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi'nin adaletsiz ve krizlerin çözümünde işlevsiz kalan bu çarpık yapısı bir an önce değiştirilmelidir." diyerek BM'nin işlevsizliğine vurgu yaptı. "Bugün Gazze'yi işgal edenlerin yarın başka yerlere göz dikeceğini çok iyi biliyoruz. Bugün Gazze'yi ve Filistin'i savunmak demek Mekke'yi Medine'yi, İstanbul'u savunmak, Şam'ı, Beyrut'u, Bağdat'ı ve diğer İslam beldelerini de..." dedi.

A+A-

Başkan Erdoğan, İSEDAK 39. Bakanlar Oturumu Açılış Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları: Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7 Ekim'den beri İsrail'in ahlaksız saldırılarına rağmen vatanlarına sahip çıkan Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimi yürekten selamlıyorum.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel güvenlik ve barışı korumak için kurulan BM kendi çalışanlarını dahi İsrail'in barbarlığından koruyamıyor.
 
Fail Müslüman olunca ortalığı ayağa kaldıranların hepsi bugün İsrail'in hoyratça sergilediği katliamlara kör ve sağır kesilmiş durumdalar.
 
Bunca masumun ölümünü sessizce geçiştirmeye hatta Hamas bahanesiyle meşrulaştırmaya çalışanların artık insanlığa söyleyecek tek bir sözleri dahi kalmamıştır.
 
Birleşmiş Milletler, kurumsal olarak Gazze imtihanından başarısız çıktı. BM Genel Kurulu’nda 121 evet oyuyla kabul edilen karar insanlığın vicdanına tercüman olması bakımında kıymetli bir adımdı. Ancak bu karar akan kanın durması noktasında tesirli olamadı. Maalesef 40 çekimser oyla birlikte 161 ülkenin iradesi yok sayıldı.
 
Bizim yıllardır 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek ifade ettiğimiz BM Güvenlik Konseyi'nin adaletsiz ve krizlerin çözümünde işlevsiz kalan bu çarpık yapısı bir an önce değiştirilmelidir.
 
Bugün Gazze’yi işgal edenlerin yarın başka yerlere göz dikeceğini çok iyi biliyoruz. Bugün Gazze’yi ve Filistin’i savunmak demek Mekke’yi Medine’yi, İstanbul’u savunmak, Şam’ı, Beyrut’u, Bağdat’ı ve diğer İslam beldelerini de savunmak demektir.
 
Filistin halkıyla dayanışmamızı artırmamız, kardeşlerimizin bu zor günlerinde çok daha kritik hale gelmiştir.
 
Bölgemizde barışa giden yol, Filistin devletinin kuruluşundan geçmektedir. Biz barışın tesisi ve temini için, diğer ülkelerle birlikte, garantörlük dahil her türlü mesuliyeti üstlenmeye hazırız."dedi.
Kaynak:TV24
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.