PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670%
  • DOLAR32.3350%
  • EURO34.7430%
  • STERLİN40.5130%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millet asker bir millettir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan:  Bu millet asker bir millettir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millet asker bir millettir!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

İhtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazır olduğumuzu Yunan bakanlara ilettik. Bu elim hadise konusunda ülkem ve milletim adına tüm Yunan halkına şahsım ve milletim adına başsağlığı diliyorum.

"Bakanlarımız eylem planları hazırlıyor"

Yemin törenimizin hemen ardından bakanlarımızı kamuoyuna açıkladık. Bakan yardımcılarımızın bir kısmının atamasını yaptık. Bakanlarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili eylem planları hazırlıyor.

OHAL'i kaldırmamız önemli bir adım, söz verdik, sözümüzü yerine getirdik.

"Milletimizin askerlikle bağlarının kopmasını istemiyoruz"

Terörle mücadele ihtiyaç duyulan düzenlemeler Meclisimiz tatile girmeden hayata geçecek. Bedelli askerlik kanunun da bu hafta hayata geçirerek o konuda da sözümüzü tutmuş olacağız. Batı ülkelerinde askerlik için personel bulunamadığı bir dönemde biz, yığılmaları önlemek için sürekli bedelli askerlik kanunu çıkartmak zorunda kalıyoruz.

Türkiye'yi bedelliye ihtiyaç kalmayan bir duruma getireceğiz. Bununla birlikte Milletimizin askerlikle bağlarının kopmasını da istemiyoruz. Türk milleti asker bir millettir.

"Bizim için önemli olan ülkemizin neye ihtiyacı olduğudur"

İhtiyaç duyulan her zaman ülke genelinde veya belli yerlerde OHAL ilan etme yetkimiz vardır. Böyle bir ortamda hiç kimsenin ülkemizi terörle mücadele konusunda çıkardığı kanunlar konusunda eleştirmeye hakkı olamaz. Bizim için önemli olan kimin ne dediği değil, ülkemizin neye ihtiyacı olduğudur.

Yahudi Ulus Devlet Kanunu

Bu coğrafyada çekilen her acının sızısını yüreğimizde hissediyoruz. Hiç şüphesiz bölgemizdeki en mazlum coğrafya Filistin'dir. Karşımızda kendisi dışında hiç kimsenin hukukunu tanımayan bir devlet vardır.

Bu düzenleme İsrail'in dünyadaki, en siyonist, en faşist, en ırkçı devlet olduğunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ispatıdır

Hitler ruhu İsrail'in bazı yöneticileri arasında yeniden hortlamıştır.

"Bugün yaşananlara susanlar, yarın yaşanacakların müsebbibi olacaktır"

İslam dünyasını, Hristiyan alemini, dünyadaki demokrat ve özgürlükçü tüm devletleri, kurumları, sivil toplum kuruluşlarını, medya mensuplarını İsrail'e karşı harekete geçmeye davet ediyorum. Bugün yaşananlara susanlar yarın yaşanacakların müsebbibi olacaktır. 

"Yatırımcıları Türkiye'nin geleceğine güvenmeye davet ediyorum"

Uluslararası yatırımcıları, ülkemizdeki yatırımcıları Türkiye’nin geleceğine güvenmeye davet ediyorum. Büyük yatırımcının muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşkanlığı olacaktır.

"Seçimlerde aldığımız sonuçları analiz ediyoruz"

24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığında ve milletvekilliğinde aldığımız sonuçları analiz ediyoruz. Özellikle 1 Kasım’a göre oy kaybettiğimiz yerleri ve bunların sebeplerini tüm detaylarıyla anlamaya çalışıyoruz. Çıkardığımız sonuçları bir sonraki seçim için ders haline dönüştürüyoruz. Başka partiler kendi iç kavgalarıyla, çekişmeleriyle uğraşabilir. Bizim böyle bir lüksümüz yok. Milletimiz bizden hizmet bekliyor.

Ayrıntılar geliyor...

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.