PİYASALAR

  • BIST 1008718.110%
  • ALTIN2246.4560.09%
  • DOLAR32.3340.08%
  • EURO35.196-0.01%
  • STERLİN41.141-0.04%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık UBER diye bir şey yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık UBER diye bir şey yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık UBER diye bir şey yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Banane Avrupa'dan artık UBER diye bir şey yok.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Yenikapı'da halk otobüsü esnafıyla buluştu. Erdoğan, burada Uber-taksi tartışmasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

"TAKSİCİLERİMİZ STANDARTI YÜKSELTSİN"


Taksici esnafımızın kendini bir muhasebeye tutması gerekiyor. Teknik kalite anlamında ve müşteri ilişkileri anlamında hizmet standartlarını yükseltmeyenlerin varlığını devam ettirmesi mümkün değildir. Er veya geç bir alternatif gelir bu sistemi değiştirir. Taksicilerimiz bu imkanları en iyi şekilde değerlendirsin.

"ARTIK UBER İŞİ BİTTİ"


Bir de bu Uber muber diye bir şey çıkmış. O iş bittti. Artık öyle bir şey yok. Geçenlerde zaten Başbakan açıkladı. Bizim taksicilik sistemimiz var. Nereden çıktı bu. Avrupa'da varmış. Banane Avrupa'dan. Bu konuyla ilgili olarak Sayın Vali bütün yetki sizde. Kusura bakmasınlar, yok böyle bir şey. Bunun üzerine Trafik gidecek, gereğini yapacak. Biz taksicimizin hakkını birilerine yediremeyiz, kaptıramayız.

 

İBB DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, dün toplanarak turizm belgesi ile korsan taşımacılığa karşı bir dizi karar aldı.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, “Turizm belgesi alan kişi veya firma, İstanbul’a gelen ve kendi müşterisi olan turistleri bir yerden bir yere götürebilir veya İstanbul’da gezdirebilir. Verdiğimiz belgenin amacının dışında kullanılmasını istemiyoruz. Taksicilere de önerimiz, vatandaşa UBER’i aratmayacak bir sistem üzerine kendilerini yenilemeleridir. İTAKSİ tarzı uygulama ile vatandaşa daha iyi bir hizmet verirlerse İBB olarak taksicilerimizin yanında durmaya hazırız” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.