PİYASALAR

  • BIST 1009975.612.06%
  • ALTIN2830.6590.47%
  • DOLAR33.993-0.3%
  • EURO38.0340.37%
  • STERLİN45.1810.24%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artıklarına boyun eğmeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artıklarına boyun eğmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artıklarına boyun eğmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki bir ilçede öğrencilerin sınav öncesinde velileriyle birlikte camiye davet edilmesinden rahatsız olanlara dikkat çekerek, "28 Şubat artıklarına, biz bugüne kadar boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyiz." ifadelerini kullandı.

A+A-

Ataşehir Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi'nde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı düzenlendi.

Başkan Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

21 yıl önce aziz milletimizin iradesini temsilen Türkiye'ye hizmet yolculuğuna başladığımızda, dört önceliğimizden birinin eğitim olacağını ilan etmiştik. Bu sözümüze bugüne kadar sadık kaldık.

 

Eğitime yapılan her yatırım yarınlar için yatırımdır. Çocuklarımıza daha iyi eğitim verebilmek için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz.

 

Yeni modelin hayırlı olmasını diliyorum.

2003 yılından bugüne kadar toplam 372 bin 995 adet yeni derslik yapımını tamamlayarak eğitim camiamızın hizmetine sunduk.

 

Her yıl bütçede aslan payını eğitime ayırdık. Bu sene de 1 trilyon 620 milyar lirayı eğitime tahsis ettik.

Cumhuriyet tarihinin en fazla öğretmen ataması yapan hükümetiyiz. İnşallah bu sene atayacağımız 20 bin öğretmen ile eğitim ordumuzu güçlendireceğiz.

"Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi kurulmasıyla ilgili kanunun hazırlıklarını tamamladık. İnşallah yakında Meclisimizde görüşmeleri başlayacak.

Dünya değişirken Türkiye nasıl aynı kalmıyorsa bütün unsurlarıyla eğitim sistemimizin de yerinde aynı kalması beklenemez..

Eğitimin ömür boyu devam eden, canlı ve dinamik bir süreç olduğunu gayet iyi biliyoruz. Burada mühim olan yenilenme ile birlikte köklerden kopmamaktır.

Ankara'daki bir ilçemizde öğrencilerimizin sınav öncesinde velileriyle birlikte camiye davet edilmesi birilerini son derece rahatsız ediyor. Laikliği din ve inanç karşıtlığı gibi anlayan ve bunu herkese dayatan 28 Şubat artıklarına, biz bugüne kadar boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyiz.

"28 ŞUBAT ARTIKLARINA BOYUN EĞMEYİZ"

 

Ankara'daki bir ilçemizde öğrencilerimizin sınav öncesinde velileriyle birlikte camiye davet edilmesi birilerini son derece rahatsız ediyor. 28 Şubat artıklarına boyun eğmeyiz.

 

Pedagojik değil tamamen ideolojik kaygılarla eğitim hamlemize karşı çıkanları bir an önce kendilerini sorgulamaya davet ediyoruz.

Biz tıpkı hazırlık aşamasında olduğu gibi uygulama aşamasında da bu süreci katılımcı ve kuşatıcı bir anlayışla yürütmek arzusundayız.

Öğrencilerimizi okumaya, araştırmaya, düşünmeye sevk eden bir eğitim öğretim sistemini yerleştirmeye çalışıyoruz.

Modelimiz, uluslararası standartlar gözetilerek günümüz dünyasının ileri bilim ve teknolojiye duyduğu ihtiyacı karşılama amacı taşımaktadır.

AİLE VURGUSU

 

Çocuklarımızı demokrasiye, cumhuriyete, bizi millet olarak bir arada tutan temel değerlere sahip çıkan bireyler olarak geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz.

Aile konusu bizim için hayati öneme sahiptir. Çok erken yaşlardan itibaren çocuklar, küresel kültürün dayatmalarına maruz kalmaktadır. Bunların en başında da cinsiyetsizleştirme projeleri vardır. El ele vererek bu belanın önüne geçeceğimize inanıyorum.

 

Evlatlarımızın kendilerine, aileleri ve topluma karşı saygılı, çevreye, canlılara ve eşyalara değer katan sosyal sorumluluk programını eğitimimizin ayrılmaz bir parçası haline getirdik.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.