PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cihat Yaycı tehlikeye dikkat çekip uyardı: Türkiye'yi savaşa çekmek istiyorlar
Cihat Yaycı tehlikeye dikkat çekip uyardı: Türkiye'yi savaşa çekmek istiyorlar

Cihat Yaycı tehlikeye dikkat çekip uyardı: Türkiye'yi savaşa çekmek istiyorlar

Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde ABD'nin verdiği zırhlı araçları Ege'de bulunan "Gayri Askeri Statüdeki Adalar"a sevk ettiği anların görüntülerinin ortaya çıkmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yunanistan'ın Türkiye'yi savaşa çekmek istediğini belirten Yaycı, "Atina kendi arkasında büyük bir destek hissediyor. ABD ve Fransa ciddi bir hazırlık yapıyor'' dedi.

A+A-

Yunanistan, 18-21 Eylül arasında Midilli ve Sisam'a özellikle ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk etti. Güvenlik kaynakları görüntüleri kamuoyu ile paylaşırken bu eylemleri "Kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

"Türkiye artık kendini kandırmamalıdır"

Yaycı, ''Midilli ve Sisam'a sevk edilen araçlar başlı başına gayri askerî statüyü bozuyor. Fakat bu zırhlı araçların ABD'nin hibe ettiği araçlar olması bunların neden geldiğini ve neye hazırlık yapıldığını gösteriyor. Türkiye artık kendini kandırmamalıdır. Türkiye'yi bir savaşa, çatışmaya çekmek istiyorlar'' dedi.

Yaycı sözlerine Yunanistan'ın yakın zamanda karasularını 6 milin üzerine çıkarma ihtimalinin yüksek olduğunu ekleyerek, ''Türkiye buna karşı koyacak. Türkiye bu hakkı kullandığında sözde Yunanistan'ın meşru hakkını kullanmasına karşı gayri meşru saldırgan girişimde bulunduğu cihetiyle NATO'nun varlık sebebini ortadan kaldıran bir üye olarak gösterilecek. Sonra da Türkiye'nin NATO dan çıkarılma girişimleri başlayacak. Bunların hepsi Türkiye'nin çatışma içerisine çekilmek istendiğinin göstergesidir.

"ABD ve Fransa ciddi hazırlık yapıyor"

Türkiye'nin itirazlarına karşılık göstere göstere adaların silahlandırılması enteresandır. Yunanistan kendi arkasında büyük bir destek hissediyor. ABD ve Fransa ciddi bir hazırlık yapıyor. Diğer yandan iç cephe sağlamlaştırılmalı, TBMM acil olarak 1995 deklarasyonunu yinelemeli ve tüm vatanperver siyasi partiler tek yumruk olarak 'Yunanistan ve GKRY'nin yaptıklarının kabul edilemez olduğuna ve Yunanistan'ın Adalar Denizi'nde 1 cm karasularını artırmasına tahammül edilemeyeceğini, Yunanistan'ın Hukuku ve anlaşma hükümlerini çiğnemesine cesaret veren devletleri de ikaz ettiklerini' açıklamalıdır'' dedi.

Yaycı konuşmasında 1.Dünya Savaşı'na atıf yaparak, ''Diğer hatırlamamız gereken nokta ise Yunanistan'ın 1. Dünya Savaşı'nda Anadolu'ya çıkardığı askerlerin de o zaman bu adalardan sevk edildiğidir. Yani önce bu adalara askeri yığınaklanma yapmış ve o adalardan sevk ettiği askerlerle Batı Anadolu'yu işgale kalkmıştır'' ifadelerini kullandı.

"Putin ve Biden 5 saat görüştü"

Yaycı, ''Son Putin-Biden görüşmesi 5 saat sürmüş ve bu görüşmenin içeriğinin açıklanmayacağının da önceden ilan edildiğini hatırlatalım. Ermenistan'a destek, Ukrayna'ya silah verilmemesi, Ukrayna'nın doğusunun sözde referandumlarla koparılması, İran'ın PKK/PJAK yoluyla karıştırılması, Suriye'ye harekatımıza karşı çıkılması, GKRY'ye İsrail Demir Kubbe Hava Savunma Sisteminin verilmesi, 1 Ekim 2022 itibariyle GKRY'ye yönelik silah ambargosunun kaldırılması, Yunanistan'ın meydan okurcasına son dönemde GASA'ları iyice silahlandırıp, askerileştirmesi, Yunanistan'ın Adalar Denizi'nde karasularını artıracağı söylemleri hep birlikte okunmalı ve değerlendirilmelidir'' dedi.

"Türkiye'nin menfaatleri öncelenmeli"

Yaycı son olarak, "Ne Amerikancı, ne Rusçu, ne Çinci, ne AB'ci, ne Atlantikçi, ne Avrasyacı olmamak, sadece ve sadece Türkiyeci, Türkiye Cumhuriyetçi, Türk Milletçi olmak lazımdır. Bu çerçevede devletimizin çıkarı doğrultusunda herkes ile gerektiğinde ittifak yapabilmeli, işbirlikleri geliştirilmelidir. Kimseye körüne körüne bağlı olmadan, devletimizin menfaatleri öncelenerek. Önce Türkiye!! Slogan bu olmalıdır! Hala konulara Rusya, ABD vs açısından bakanlar var, okudukça, dinledikçe çok üzülüyorum" açıklamalarını yaparak açıklamasını tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.