PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2504.0050.06%
  • DOLAR32.199-0.09%
  • EURO34.8980.11%
  • STERLİN40.77-0.03%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CIA ajanından Türkiye itirafı: Teğet geçti
CIA ajanından Türkiye itirafı: Teğet geçti

CIA ajanından Türkiye itirafı: Teğet geçti

Darbe girişimi sırasında Büyükada Splendid Otel’de bulunan CIA ajanı Henri Barkey, FETÖ’nün ihanetini böyle yorumladı. Otel yetkilisi, o geceyi anlattı.

A+A-

15 Temmuz’da, çoğu yabancı 17 katılımcıyla Büyükada’da bir otelde yapılan sır toplantıda Henri Barkey’in rolü ortaya çıktı.

İstanbul Büyükada'daki Splendid Otel'de 15-17 Temmuz'da çoğu yabancı 17 kişinin toplantısının detayları gün yüzüne çıkıyor. İsmi gizli tutulan Splendid Otel İşletme Müdürü'nün anlatımına göre, toplantıya katılanların rezervasyonu mayıs ayında yapıldı.

İşte otel müdürünün aktardıkları.

- Grup, 15 Temmuz'da ikişerli üçerli gruplar halinde geldi. 17 kişilik gruptan bir kişi 'No Show' durumundaydı, yani otele giriş yapmamış olarak gözüküyordu.

- İsminin Henri Barkey olduğunu öğrendiğim bey geldi. İnternet kullanmak canlı yayına bağlanmak zorunda olduğunu belirtip sessiz bir yer istedi. Resepsiyona, ofisimi talep ederse açmalarını söyledim. 17.30 sıralarında otelden ayrıldım.

- Henri Barkey giderken resepsiyon bankosunun üzerine, üstünde Pensilvanya yazan zil bıraktı. Zil, Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

- 15 Temmuz'da geldiler. Henri Barkey, internet ve canlı yayına bağlanmak için sessiz bir yer istedi. Ofisimi ona bırakıp ayrıldım. Darbeyi duyunca 23.30'da geri döndüm.

TEĞET GEÇTİ

- İçki istediler, verdim. Barkey'in laptopu açıktı. Bir laptopa, bir kanepeye gidip geliyordu. Ne olduğunu sordum. Türkçe konuşarak, "Bu olay çok ciddiydi ve teğet geçti" dedi.

- 15 Temmuz 2016'da 17 kişinin katıldığı toplantılara başkanlık eden Henri Barkey, ayrılırken resepsiyona uğradı. Üzerinde Pensilvanya yazılı çanı bırakıp gitti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.