PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "CHP zihniyeti" millet iradesi karşısında hizaya geldi
"CHP zihniyeti" millet iradesi karşısında hizaya geldi

"CHP zihniyeti" millet iradesi karşısında hizaya geldi

CHP, başörtüsü kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. teklifi değerlendiren Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel başkanı Ali YALÇIN ''Başörtüsü sorununu çözme payesi birilerine verilecekse 12 milyon 300 bin imzayı toplayan,itirazı yükselten Memur-Sen’e,meydanlarda yasağa direnen STK'lara,bedel ödeyen başörtülü kardeşlerimize,milletin onurlu duruşuna,yasağı söküp atan Ak Parti’nin kararlı iradesine verilmelidir.'' dedi.

A+A-

YALÇIN Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

CHP’nin başörtüsü özgürlüğünü teminat altına almak adına bir kanun teklifi hazırlamasını; başörtüsü sorununun kaynağı olan ve daha düne kadar ortaya koyduğu eylemlerle bunu gösteren “CHP zihniyetinin” millet iradesi karşısında hizaya gelmesi olarak görüyor ve olumlu buluyoruz.

Jakoben yasakçı bir anlayışın mücadelemizdeki istikrar ve siyasi iradenin kararlılığı karşısında geldiği bu nokta sevindiricidir. Velev ki, siyasi taktik bile olsa atılan bu adımı, karanlık bir zihniyet karşısında kararlı mücadelemizin bir başarısı olarak da görüyoruz.

Başörtüsü sorununu çözme payesi birilerine verilecekse 12 milyon 300 bin imzayı toplayan,itirazı yükselten Memur-Sen’e,meydanlarda yasağa direnen STK'lara,bedel ödeyen başörtülü kardeşlerimize,milletin onurlu duruşuna,yasağı söküp atan Ak Parti’nin kararlı iradesine verilmelidir.

Temel hak ve özgürlükleri ucube bir yönetmelikle kısıtlayan zihniyetin bu ülkede yaşattığı acıların tekrar yaşanmaması için, başta başörtüsü olmak üzere inanç özgürlüğü net bir şekilde “anayasal” koruma altına alınmalıdır.

Bu nedenle Sn.Cumhurbaşkanımızın Anayasa değişikliği çağrısı dikkate alınmalı,öneri meclise gelmeli, CHP de samimi ise teklife destek vermeli ve bu tartışma tarihe gömülmelidir.

Bununla birlikte özgürlük anlayışında tutarlılık ve vicdani yaklaşımın bir bütün olduğunu ifade ediyor, CHP’li belediyelerden de aynı demokratik adımları atmalarını,işten çıkarıp aç-biilaç bıraktıkları ##SözleşmeliMemurların, tüm emekçilerin haklarını iade etmelerini bekliyoruz.

Ali Yalçın

Memur-Sen/Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.