PİYASALAR

  • BIST 10010682.150%
  • ALTIN2468.3070.12%
  • DOLAR32.5340.06%
  • EURO35.1850.36%
  • STERLİN41.5160.21%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda yeniden Murat Kurum dönemi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda yeniden Murat Kurum dönemi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda yeniden Murat Kurum dönemi

Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine getirildi.

A+A-

Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden azlini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiğini ve görevini bıraktığını açıklamıştı.

Özhaseki'nin görevi bırakmasının ardından selefi, Ak Parti'nin İBB adayı Murat Kurum yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu.

"Efsane Bakan" geri döndü

Döneminde üzerinde durduğu kentsel dönüşüm için titiz çalışmalar yürüten Murat Kurum, görevi sırasında meydan gelen birçok afetin yaralarını sarmak için adeta yurdun dört bir yanında mekik dokudu.

Özellikle İstanbul'un kentsel dönüşümü ve ulaşım sorununun çözümü için önemli projelere imza atan Kurum, yeni projelerin hayata geçirilmesi için de adımlar atmıştı.

Murat Kurum: "81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır. Bayrağı devralacağımız Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz. Rabbim üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.