PİYASALAR

  • BIST 10089771.93%
  • ALTIN2296.1580.9%
  • DOLAR32.3240.23%
  • EURO35.068-0.12%
  • STERLİN40.9620.31%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. "Çelebi Hoca ve Talebeleri Hüsnühat Sergisi"
"Çelebi Hoca ve Talebeleri Hüsnühat Sergisi"

"Çelebi Hoca ve Talebeleri Hüsnühat Sergisi"

Yaşayan en meşhur hattatlardan Hasan Çelebi ile öğrencilerinin eserlerinin bulunduğu sergi Erzurum'da açıldı

A+A-

Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi öncülüğünde açılan "Çelebi Hoca ve Talebeleri Hüsnühat Sergisi" törenle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Yaşayan en meşhur hattatlardan Hasan Çelebi ile öğrencilerinin eserlerinin bulunduğu serginin açılışı, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu Fuaye Alanı'nda gerçekleşti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, açılışta yaptığı konuşmada, hattatların sanatın en yüksek maharetini sergilediğini söyledi.

"Kur'an-ı Kerim Mekke'de indi, Mısır'da okundu, İstanbul'da yazıldı" sözünün Türk hattatların bu sanattaki üstünlüğünü göstermeye kafi olduğunu ifade eden Çomaklı, şöyle konuştu:

"Türk hattatları yazıya en güzel, en mükemmel şekli vermişlerdir. Bu sanatın gelecek halkalarını oluşturan büyük üstatlarından biri de kadim hat sanatını çok yüksek noktalara taşıyan, sayısız talebe yetiştirmiş ve hala yetiştirmeye devam eden büyük üstat, muhterem hocam hattat Hasan Çelebi'dir. Eserlerin ve değerlerin meydana getirilmesi kadar korunması ve sahip çıkılması, yaşatılması da bir o kadar önemlidir. Tüm birikimlerin kayıt altına alınarak mirasa dönüştürülmesi üniversitemizin bir yönetim prensibi olmuştur."

Hattat Hasan Çelebi ise serginin Erzurum'da açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Hemşehrilerinin hat sanatlarına ilgi göstermesinin kendisini çok memnun ettiğini aktaran Çelebi, "Unutulmuş olan bu sanatın ortaya çıkması ve halka mal edilmesi için bilmeden elimden geldiği kadar gayret ettim. Ama Cenabıhak mükafatsız bırakmadı ve nihayetinde bu yayılmaya başladı, gelişti." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Rektör Prof. Dr. Çomaklı, hattat Çelebi ile davetliler kurdeleyi keserek, serginin açılışını yaptı.

Protokol ile davetliler açılışın ardından sergiyi gezdi, hattat Çelebi de davetlilere eserleri tanıttı.

 

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.