PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Büyük zaferin 97'nci yılı... -Devletin zirvesi Anıtkabir'de-
Büyük zaferin 97'nci yılı... -Devletin zirvesi Anıtkabir'de-

Büyük zaferin 97'nci yılı... -Devletin zirvesi Anıtkabir'de-

Bugün büyük zaferin 97'nci yılı... . 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Devletin zirvesi Anıtkabir'de.

A+A-

erdoğan anıtkabir ziyaret.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Zaferler ayı” dediği Ağustos’taki anma törenleri sürüyor.

Malazgirt Zaferi’nin 948. yıldönümü kutlamaları için geçtiğimiz hafta başı Ahlat ve Malazgirt’teki anma törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıldönümünde Beştepe’de geniş katılımlı bir resepsiyon verecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

 

İLK DURAK ANITKABİR

Programda resepsiyon öncesi sabah saat 10.00’da Anıtkabir’i ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Zafer Bayramı kapsamında Beştepe’de yabancı misyon şefleri ve devlet erkanının tebriklerini kabul edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam 19.00’da ise Beştepe’de başta şehit yakınları ve gaziler olmak üzere siyaset, iş, spor ve sanat camiasından isimlerle resepsiyonda bir araya geleceği belirtildi.


TAKSİM’DE DİJİTAL GÖSTERİ

Programda iletişim Başkanlığı tarafından Taksim Meydanı’nda kurulan “30 Ağustos-Zafere Giden Yol” Dijital Gösterim Merkezi’nde milletin yazdığı şanlı destan yeniden yaşatılacak. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, dünyanın adından övgüyle bahsettiği, şanlı tarihin en önemli dönüm noktalarından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümünün büyük bir coşkuyla kutlandığı hatırlatıldı.

Gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kuvvet komutanları ve çok sayıda bakan katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen heyet, Erdoğan'ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. 

Deftere yazdıklarını okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

''Aziz Atatürk. Bugün büyük zaferin 97. yıl dönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Başta zat-i aliniz olmak üzeret tüm komutalarımızı askerlerimizi minnetle anıyoruz. Emanetiniz olan cumhuriyeti canımız pahasını korumakta karalıyız. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan hiçbir güç alıkoyamayacaktır.''

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.