PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2389.553-0.23%
  • DOLAR32.341-0.04%
  • EURO34.830.2%
  • STERLİN40.59-0.1%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bütçeden sığınmacılara ne kadar harcama yapıldı? Derya Yanık rakamı paylaştı
Bütçeden sığınmacılara ne kadar harcama yapıldı? Derya Yanık rakamı paylaştı

Bütçeden sığınmacılara ne kadar harcama yapıldı? Derya Yanık rakamı paylaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, '2'nci Dünya Savaşından sonra yaşanan en büyük göç dalgasına sebep olan bu savaşta Türkiye, sığınmacılara yönelik insani yardım çalışmalarına uluslararası toplumun verdiği desteğe nispetle daha yüksek bir oranda katılmış ve kendi öz kaynaklarından yaklaşık 45 milyar dolar harcamıştır' dedi.

A+A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Yabancılara Yönelik Şartlı Eğitim Yardımı Programı'nın 4'üncü fazının imza törenine katıldı.

Derya Yanık burada, sığınmacılara bütçeden yapılan harcama miktarını da paylaştı. Yanık, " '2'nci Dünya Savaşından sonra yaşanan en büyük göç dalgasına sebep olan bu savaşta Türkiye, sığınmacılara yönelik insani yardım çalışmalarına uluslararası toplumun verdiği desteğe nispetle daha yüksek bir oranda katılmış ve kendi öz kaynaklarından yaklaşık 45 milyar dolar harcamıştır' dedi.

Derya Yanık'ın açıklaması şöyle:

Ülkemiz, Suriye'deki çatışmaların başlangıcından bu yana, tarihsel birikiminin de gereği olarak, insani sorumluluk duygusuyla hareket etmektedir. 2'nci Dünya Savaşından sonra yaşanan en büyük göç dalgasına sebep olan bu savaşta Türkiye, sığınmacılara yönelik insani yardım çalışmalarına uluslararası toplumun verdiği desteğe nispetle daha yüksek bir oranda katılmış ve kendi öz kaynaklarından yaklaşık 45 milyar dolar harcamıştır. Bu bakış açısını Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle de özetleyecek olursak; bizler, "Hiç kimseyi etnik kimliği, dini, kültürü sebebiyle geri çevirmedik. Tarihimizin, kültürümüzün ve inancımızın yüklediği bu görevi bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.