PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2504.0050.06%
  • DOLAR32.199-0.09%
  • EURO34.8980.11%
  • STERLİN40.77-0.03%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bugün hava nasıl olacak? 22 Şubat yurt genelinde hava durumu
Bugün hava nasıl olacak? 22 Şubat yurt genelinde hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? 22 Şubat yurt genelinde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne çevreleri hariç), İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A+A-

Yağışların kıyı kesimler ile Marmara ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-75 kg/m2), Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'nın güney batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bu akşam saatlerinde Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-75 kg/m2), yarın sabah saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Edirne çevreleri dışında) hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney batısısında kuzey doğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE 4°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren hafif yağmurlu

EDİRNE 1°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 4°C, 9°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu

KOCAELİ 4°C, 9°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif yağmurlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey doğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

DENİZLİ 4°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu

İZMİR 5°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

KÜTAHYA -1°C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu

MANİSA 4°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 9°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 9°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 9°C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA 0°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmurlu

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA 2°C, 6°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren hafif yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR 0°C, 3°C

Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KAYSERİ 2°C, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SİVAS 0°C, 3°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU 1°C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE 5°C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KASTAMONU 1°C, 3°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK 6°C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA 4°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

SAMSUN 7°C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

TOKAT 6°C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON 7°C, 10°C

Çok bulutlu, yarın (Cumaretsi) öğle saatlerinden sonra yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -2°C, 3°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

HAKKÂRİ 0°C, 4°C

Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA 4°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

VAN -3°C, 6°C

Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 6°C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP 5°C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

SİİRT 6°C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.

ŞANLIURFA 9°C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Ege’de fırtına; akşam saatlerinden Doğu Akdeniz’in doğusunda fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde batısı 6 (50 km/sa); Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinde batısı kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) yer yer 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, batısı yer yer 2,5 m, Görüş; İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam ile yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yer yer 2,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, Kuzey Ege’nin kuzeyi hafif yağmur ve sağanak yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) yer yer 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren güneyi 8 (75 km/sa); Güney Ege’de kuzey kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) akşam saatlerinde açıkları ile yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde kuzeyi kuzeydoğudan 6 ila 8 (60-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m yer yer 3,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan, akşam ve gece saatlerinde batısı kuzeybatıdan, akşam saatlerinde doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) gece saatlerine kadar 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) akşam saatlerinde doğusu 7 (60 km/sa) kuvvetinde Dalga: 1,5 ila 2,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.