PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2499.929-0.15%
  • DOLAR32.2150.05%
  • EURO34.8810.18%
  • STERLİN40.896-0.17%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bugün Hava Nasıl? 18 Şubat 2021 Yurt Genelinde Hava Durumu
Bugün Hava Nasıl? 18 Şubat 2021 Yurt Genelinde Hava Durumu

Bugün Hava Nasıl? 18 Şubat 2021 Yurt Genelinde Hava Durumu

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz'in doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Sivas çevreleri ile İzmir'in kuzey ve batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A+A-

Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Bingöl, Hakkari ve Şırnak'ın yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Marmara bölgesi ile ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların iç kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette; Marmara ve Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km/sa); Ege, İç Anadolu'nun güneyi, Batı Akdeniz ve Doğu Anadolu'da fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: yağışların, Bingöl, Hakkari ve Şırnak'ın yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın kuzey, kuzeydoğulu yönlerden Marmara ve Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km/sa), Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde fırtına, yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa); Doğu Anadolu'da güney ve güneydoğulu yönlerden fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI: Yurdumuzun kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde orta, yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, doğusu ile yarın bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve karlakarışık yağmur yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

EDİRNE -4°C, 7°C

Çok bulutlu, yarın karla karışık yağmurlu

İSTANBUL -2°C, 6°C

Çok bulutlu, yarın yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KIRKLARELİ -5°C, 6°C

Çok bulutlu, yarın kar yağışlı

KOCAELİ -3°C, 3°C

Çok bulutlu, yarın yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, yarın kütahya çevreleri kar yağışlı, İzmir'in kuzey ve batı kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR -14°C, -3°C

Çok bulutlu

DENİZLİ -5°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 1°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın kuzey ve batısı yağmurlu

MANİSA -2°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusunun yağışlı geçeceği; yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

ADANA 2°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 4°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

HATAY 2°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

ISPARTA -10°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA -12°C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu

ÇANKIRI -16°C, -3°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR -12°C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA -12°C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, iç kesimlerde hafif olmak üzere, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU -12°C, -2°C

Çok bulutlu, aralıklı ve hafif kar yağışlı 

DÜZCE -7°C, 3°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 

KASTAMONU -10°C, -1°C

Çok bulutlu, aralıklı ve hafif kar yağışlı 

ZONGULDAK -3°C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AMASYA -11°C, -2°C

Çok bulutlu

RİZE -1°C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

SAMSUN -2°C, 3°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

TRABZON -1°C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bingöl, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. 

ERZİNCAN -9°C, 2°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

ERZURUM -10°C, -4°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KARS -11°C, -2°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

VAN -4°C, -1°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. 

DİYARBAKIR 2°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

GAZİANTEP -1°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmurlu

SİİRT 1°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ŞANLIURFA 3°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz'de kuvvetli fırtına; Doğu Akdeniz'de fırtına, Güney Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu Rüzgar: Batı ve güneybatı, yarın (Perşembe) akşam Batı Karadeniz'in batısı kuzeybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmurlu Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta, 

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuzeyi hafif yağmurlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de batı ve güneybatı, gece güney ve güneydoğu, batısı kuzeybatıdan 3 ila 5, Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, güney 7, gece 3 ila 5 güneyi 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, güneyi 2,5 ila 3,5m Görüş: İyi, yağış anında orta

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, Batı ve Orta Akdeniz’de yarın (Perşembe) sabah saatlerine kadar 6 ila 8, batısı 9, Doğu Akdeniz kuzey ve kuzeybatı, doğusu kuzeydoğudan 4 ila 6, batısı sabah saatlerine kadar 6 ila 8 Dalga: 1,5 ila 2,5 m, Batı ve Orta Akdeniz’de sabah saatlerine kadar 2,5 ila 3,5 m Görüş: İyi, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu; Rüzgar: batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5 m, akşam 0,75 m; Görüş: İyi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.