PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Brexit depremi, Bütün İngiltere basınında
Brexit depremi, Bütün İngiltere basınında

Brexit depremi, Bütün İngiltere basınında

İngiltere Başbakanı Theresa May tarafından revize edilen Avrupa Birliği'nden çıkış (Brexit) anlaşması ikinci kez reddedildi. Avam Kamarası'nda yapılan oylamada Brexit Anlaşması 242'ye karşı 391 oyla kabul edilmedi.

A+A-

İngiltere parlamentosunun Başbakan Theresa May'in Brexit anlaşmasını reddetmesinin ardından İngiltere basını May'in koltuğunun tehlikede olduğunu yazdı.

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, "May için dev bir yenilgi daha ve Brexit'e sadece 16 gün kaldı" manşetiyle çıktı. Avam Kamarası’nın anlaşmayı onaylamadığını söyleyen gazete bu yenilgi için  “aşağılayıcı” ve “felaketli bir yenilgi” ifadelerini kullandı.

 

 

Daily Miror ise "Brexit geçikmeli kargaşa" başlığı ile ülkenin içindeki belirsizliğe vurgu yaptı. Gazete, “Halkı aylarca kargaşayla karşı karşıya bırakan büyük bir yenilginin ardından May teslim olabilir.” dedi.

 

 

 

Financial Times ise vekillerin revize edilmiş anlaşmayı reddettikten sonra Brexit'in kontrolünü kaybedebilecekleri uyarısında bulundu. May'in otoritesinin ise parçalandığını söyledi.

 

 

 

Alınan sonuca dair en ağır eleştiri ise Daily Mail gazetesinden geldi. Gazete parlamento için "Aptallar evi" yorumunda bulundu ve alınan kararın tüm ülkeyi kaosa sürüklediği mesajı verildi.

 

 

"Çaresizliğe itildik" manşetini atan Times ise, May'in yenilgisiyle birlikte "İngiltere'nin krize girdiğini" yazdı.

 

 

"May, ikinci aşağılayıcı yenilgiye karşın tutunuyor" manşetini atan Daily Telegraph ise, İngiltere'nin öngörüldüğü gibi 29 Mart'ta anlaşma olmadan AB'den çıkması gerektiğini savundu.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.