PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bilim Kurulu Üyesi'nden uyarı: Grip vakaları patlama yapabilir
Bilim Kurulu Üyesi'nden uyarı: Grip vakaları patlama yapabilir

Bilim Kurulu Üyesi'nden uyarı: Grip vakaları patlama yapabilir

Grip aşısına ilgi pandemi öncesindeki döneme oranla daha az. Son iki yıldır pandemi tedbirleri dolayısıyla grip vakalarının daha seyrek görüldüğünü söyleyen uzmanlar "Oysa düşman ortadan kalkmadı. 65 yaş üstü ve kronik hastaların mutlak grip aşısını yaptırması gerekir" uyarısında bulunuyor.

A+A-

Pandemi döneminde maske, mesafe, hijyen kurallarına uyulduğu için grip vakalarının görülmemesi grip aşısına ilgiyi azalttı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Eylül ayının sonunda, grip aşılarının geri ödeme sistemine tanımlandığını ve 65 yaş üstü kişilerle, risk grubundakilerin ücretsiz aşı olabileceklerini duyurmasına rağmen aradan geçen bir ayda grip aşısına beklenen ilgi olmadı.

Son iki yıldır vatandaşın gribi unuttuğunu söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, "Oysa grip her yıl dünya çapında 1 milyar kişiye bulaşıyor. 300 milyon kişide ağır seyrediyor. 30-40 milyon kişi hastaneye yatıyor ve bunların 3 milyonu kaybediliyor. Pandemi şartlarında vakalar azalınca gribi unuttuk. Oysa düşman orada bir yerlerde uyuyor ve uyanmak üzere. Dünya Sağlık Örgütü, vakaların ortaya çıkmaya başladığını duyurdu. Gerekli uyarıları yaptı. Risk grubundaki kişilerin ve 65 yaş üzerindekilerin aşı yaptırması gerekir" dedi.

Türkiye - ZİYNETİ KOCABIYIKİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.