PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2504.0050%
  • DOLAR32.1990%
  • EURO34.8980%
  • STERLİN40.770%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bilgi Üniversitesi resmen satıldı
Bilgi Üniversitesi resmen satıldı

Bilgi Üniversitesi resmen satıldı

İstanbul Bilgi Üniversitesi resmen satıldı. Üniversiteyi Can Holding aldı. Anlaşma tutarının 90 milyon dolar olduğu bildirildi.

A+A-

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Can Holding'e satıldı. Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu satışın ardından açıklamada bulundu.

Sözcü'den Can Mumay'ın yaptığı  haberine göre, Vakıf’tan yapılan açıklamada, “1994 yılında kurulan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı'na yeni destekçilerimiz katılmıştır. Bu doğrultuda Can Ailesi, vakfımızın destekçileri arasındaki yerini almıştır. ​Üniversitemizin mevcut yönetimi ile akademik ve idari kadroları bir değişiklik olmaksızın görevine devam ederken; Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı başta olmak üzere diğer tüm uluslararası iş birlikleri de büyüyerek sürecektir” ifade edildi.

İstanbul Bilgi Ünverstesi 90 mlyon dolara resmen el değiştirildi.

2010 yılından beri ABD merkezli Laureate International University çatısı altında yer alan Bilgi'nin yeni sahibi Can Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can oldu. oldu. 

 

Konuya ilişkin İstanbul Bilgi Üniversitesi Vakfı adına yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Kamuoyunun bilgisine;

Bilime ve eğitime destek vermek, üniversite eğitimine yeni bir soluk getirmek amacıyla, 1994 yılında kurulan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı’na yeni destekçilerimiz katılmıştır. Bu doğrultuda Can Ailesi, vakfımızın destekçileri arasındaki yerini almıştır. Destekçi katılımlarının, gerek vakfımızı gerekse vakfımız tarafından kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni olumlu yönde etkilediğini geçmişimiz bize göstermektedir.

Üniversitemizin mevcut yönetimi ile akademik ve idari kadroları bir değişiklik olmaksızın görevine devam ederken; Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı başta olmak üzere diğer tüm uluslararası iş birlikleri de büyüyerek sürecektir.

Üniversitemiz dün olduğu gibi bugün de eğitim yolculuğuna “Okul için değil, yaşam için öğrenme” ilkesiyle devam etmektedir. Yeni dönemde de öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve idari kadromuzla birlikte ülkemiz eğitim hayatına sağlayacağımız katkıların artacağına inancımız tamdır.

Saygılarımızla,
Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.