PİYASALAR

  • BIST 1009937.742.27%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bekçilik sınav yerleri açıklandı! Bekçilik sınavı ne zaman 2022?
Bekçilik sınav yerleri açıklandı! Bekçilik sınavı ne zaman 2022?

Bekçilik sınav yerleri açıklandı! Bekçilik sınavı ne zaman 2022?

2022/1 bekçi alımı ilanı geçtiğimiz haftalarda yayınlanmış ardından da ön başvurular ve başvuru ücreti alınmaya başlanmıştı. Pa.edu adresinde yayınlanan yeni bilgilendirmede sınavın hangi tarihte yapılacağı ve giriş belgelerinin ne zaman erişime açılacağı ifade edildi. Peki, bekçilik sınavı ne zaman, pa.edu 2022 bekçilik sınav giriş belgesi sorgulama nasıl yapılır?

A+A-

EGM bünyesinde bekçi olarak görev almak isteyen adayların heyecanla beklediği süreç geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Başvuru ücretini yatırarak ön başvurularını gerçekleştiren adaylar yazılı sınav için geri sayıma başladı. Yazılı sınava ilişkin ilk bilgi de pa.edu adresinde yayınlandı.

BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN, NEREDE OLACAK?

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00’da Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde yapılacak.

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında, Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Müracaat Kabul ve Ön Sağlık Kontrolü aşamasına katılacak olan adaylar Sınav Merkezlerini, T.C. Kimlik Numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgulayarak öğreneceklerdir. İlan edilen sınav tarihi ve Sınav Merkezinde adayların şahsen müracaatları alınacak ve ön sağlık kontrolü işlemleri yapılacaktır. Ön Sağlık Kontrolü aşamasında başarı ile geçen adaylar Yazılı Sınav aşamasına katılacaklardır. Ayrıca, adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Adayların, Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

SINAV NASIL OLACAK?

Sınavda adaylara 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre tanınacak.  Adaylara sorulacak soruların konu ağırlıkları ise şöyle;

Türkçe Ortaöğretim Düzeyi 20

Sosyal Bilgiler İlköğretim Düzeyi 15

Fen Bilgisi İlköğretim Düzeyi 15

Hayat Bilgisi İlköğretim Düzeyi 15

Matematik Ortaöğretim Düzeyi 15

Genel Kültür Ortaöğretim Düzeyi 20

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.