PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Beden eğitimi öğretmeni Mehmet Kumru sayesinde Hentbol sporunun peşinden giden 8 kız öğrenci
Beden eğitimi öğretmeni Mehmet Kumru sayesinde Hentbol sporunun peşinden giden 8 kız öğrenci

Beden eğitimi öğretmeni Mehmet Kumru sayesinde Hentbol sporunun peşinden giden 8 kız öğrenci

Van'ın Özalp İlçesi Şemsettin Köyü Ortaokulu’ndan Antalya Gündoğmuş’a uzanan azmin öyküsü.

A+A-

Beden eğitimi öğretmeni Mehmet Kumru, ilk atamasında Van'ın Özalp ilçesindeki Şemsettin köyünün ortaokulunda göreve başladı. Kumru kız öğrencilerin derslere daha çok ilgi göstermesi ve okula devamlılığını sağlamak için hentbol takımı kurdu.

Mehmet Kumru, Kalecik ve Şemsettin köyünde yaşayan öğrencilerine her türlü imkansızlığa rağmen hentbolu öğretti. Okul hentbol takımı ilk yılında 2017- 2018 eğitim öğretim döneminde Van'da birinciliği kazandı. Daha sonra öğrencilerinin aileleri ile görüşüp Batman’daki turnuvaya katılmalarını sağladı.

Batman'da şampiyonluk kupası kazandılar. Bu başarıları derslerine de yansıdı. Doğu Anadolu Bölgesi Şampiyonu Şemsettin Ortaokulu kız hentbol takımı, Erzurum'da yapılan Türkiye şampiyonasında ilk 16 takım arasına girdi.

Kumru'nun 4 yıllık görev süresi dolunca Antalya'nın Gündoğmuş ilçesindeki okula tayini çıktı. Kumru, tayini çıkan ilçeye kendilerini de götürmesini isteyen öğrencilerine  onların ilçedeki yatılı okulda eğitim görüp, kendisinin de hentbol takımına antrenörlük yapabileceğini anlattı.  Durumu ailelerine anlattı ama kabul görmedi. Köyde 15 gün boyunca çocukların anne ve babalarıyla görüşüp, aile büyüklerinden izin alan Mehmet Kumru, öğrencileriyle 2018-2019 eğitim öğretim yılında Gündoğmuş'a geldi.

Van'ın Özalp ilçesindeki 8 kız öğrenci, Antalya'nın Gündoğmuş ilçesindeki Şehit Orman Mühendisi Abdullah Aydın Yatılı Bölge Ortaokulu'nda eğitimlerine başladı.

İlçeye 30 kilometre uzakta Köprülü Ayşe Güven Okulu'nda beden eğitimi öğretmenliği yapan Kumru, her gün dersten çıktıktan sonra sporcularıyla bir araya gelip, onların eğitim gördüğü okulda, spor salonunda antrenman yaptı. Spordaki başarılarını Mehmet Kumru öğretmenin takımı Gündoğmuş'tada sürdürdü. Şehit Orman Mühendisi Abdullah Aydın Yatılı Bölge Ortaokulu kız hentbol takımı, Manavgat'ta yapılan turnuvada ilçe şampiyonluğunu kazandı. Hentbol takımı öğrencileri, Antalya'daki finallerde ise elendi.

Sevdikleri öğretmen ile eğitim ve spor hayatını devam ettirebilmek için doğup büyüdükleri köyden, ailelerinin yanından başka şehre gitme cesareti gösteren hentbolcu kızlar, başarılarından dolayı iftihar belgesi kazanarak Gündoğmuş'taki 7'nci sınıf eğitimini tamamladı. Karnelerini alan hentbolcu kızlar, yaz tatilini geçirmek üzere Van'a ailelerinin yanına gitti. Gelecek dönem Antalya Gündoğmuş'a gelecek olan öğrencilerin amaçları, eğitim ve spor hayatlarına Alanya'daki Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi'nde devam etmek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.