PİYASALAR

  • BIST 1009777.46-0.53%
  • ALTIN2913.968-0.47%
  • DOLAR34.159-0.06%
  • EURO38.1130.06%
  • STERLİN45.643-0.18%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bayram sonrası siyaset son sürat
Bayram sonrası siyaset son sürat

Bayram sonrası siyaset son sürat

Bayram sonrası TBMM'de gündem yoğun olacak. Kripto varlıklarla ilgili düzenleme Meclis Genel Kuruluna geliyor. Siyasi parti liderleri gruplarında konuşacak. AK Parti Grubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

A+A-

ERDOĞAN MECLİSTE KONUŞACAK

Kurban Bayramı sonrasında meclis çalışmalarına yeniden başlayacak. Siyasetin kalbi mecliste atacak. AK Parti Grup Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Cumhurbaşkanı mecliste konuşacak.

KRİPTO YASASI GENEL KURULDA

Başta MHP olmak üzere diğer siyasi parti grupları da toplanacak. Siyaset arenası kaldığı yerden devam edecek. Meclis Genel Kurulu'nda ise kripto varlıklara ilişkin yasa teklifinin görüşmelerine başlanacak. Teklif ile kripto varlıklara hizmet sağlayıcı kuruluşlar SPK'dan izin alma şartı getiriliyor. İzinsiz hizmet verenlere üç yıldan beş yıla kadar hapis ve 5 binden 10 bin güne kadar adli para cezası verilecek...

EĞİTİM, 9. YARGI, VERGİ PAKETLERİ

Bu arada Ak Parti Grup, Temmuz ayı sonuna kadar çalışmalarını planladı. Milli Eğitim yasa teklifi, 9. Yargı paketi ve Hazine Ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan iki ekonomi teklifinin peş peşe verilmesi gündemde.

SOKAĞA BIRAKANA 50 BİN LİRA CEZA

Ve sokak köpekleri teklifi. Teklif hazırlandı ancak son nokta konulmadı. Buna göre; hayvanı sokağa bırakmanın cezası artıyor. Eve aldığı köpeği sokağa bırakana 50 bin lira ceza verilecek.

DÜZENLEME NASIL OLACAK?

Zorunlu hallerde uyutma, ötenazi söz konusu. Kuduz riski taşıyan, hastalık taşıyan, rehabilite edilemeyen barınakta barınamayan saldırganlaşmış köpeklerin uyutulacak. Genel taslağı hazırlanan teklifin üzerinde çalışmalar sürüyor.

GOOGLE YETKİLİLERİ KOMİSYONDA

Komisyonların gündemi de yoğun. Google yetkilileri dijital telif için dijital mecralar komisyonuna gelecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.