PİYASALAR

  • BIST 1009777.46-0.53%
  • ALTIN2913.968-0.47%
  • DOLAR34.159-0.06%
  • EURO38.1130.06%
  • STERLİN45.643-0.18%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Batı'ya karşı saflar sıklaşıyor
Batı'ya karşı saflar sıklaşıyor

Batı'ya karşı saflar sıklaşıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin 3 günlük Asya seyahatinde önce Kuzey Kore'yi ardından Vietnam'ı ziyaret etti. Vietnam'daki ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Ziyareti "Batı'ya karşı safları sıklaştırma" mesajı vermesi açısından önemliydi.

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 3 günlük Asya ziyaretini tamamladı. Son durağı Vietnam oldu. Putin burada önemli mesajlar verdi.

Putin başkent Hanoi'ye gitti. Vietnam Komünist Partisi Genel Sekreteri tarafından karşılandı. Konvoy eşliğinde havaalanından ayrıldı.

İKİ LİDERDEN İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI

Ardından Hanoi Başkanlık Sarayı'na geçti. Burada da resmi törenle karşılandı. Vietnam Cumhurbaşkanı Tô Lâm ile bir araya geldi. İkili, eğitim, enerji, iklim değişikliği, teknoloji ve sağlık alanlarında işbirliğine yönelik anlaşmalar imzaladı.

"KARŞILIKLI YARDIM" TARTIŞMASI

Putin Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh ile de bir araya geldi. Ziyaretini bitirmeden önce ise Vietnamlı öğrencilerle bir araya geldi. Son olarak basın toplantısı düzenledi. Kuzey Kore ile imzalanan anlaşma hakkında açıklamalarda bulundu. "Tarafların birine yönelik bir saldırı durumunda karşılıklı yardım sağlanması" maddesine de değindi.

"G.KORE'YE KARŞI KARAR ALIRIZ"

Putin'in Güney Kore'ye de mesajları vardı. Ülkeyi Ukrayna'ya verdiği silah desteği nedeniyle uyardı. "Seul'un Kiev'e silah sağlaması bir hata olur." dedi.

"Rusya, Güney Kore yönetimini pek memnun etmeyecek kararlar alarak karşılık verebilir" ifadelerini kullandı. Açıklamasının ardından yine resmi törenle ülkeden ayrıldı.

G.KORE RUS BÜYÜKELÇİYİ ÇAĞIRDI

Putin'in Güney Kore çıkışı Seul'u rahatsız etti, harekete geçildi. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Rusya'nın Seul büyükelçisini çağırdı.

BATI'YA KARŞI SAFLAR SIKLAŞIYOR

Batı ülkeleri Rusya'ya çok sayıda yaptırım uyguluyor. Rusya 2022'den bu yana Asya ülkeleriyle ilişkilerini yoğunlaştırıyor. Batı'ya karşı "Safları sıklaştırma" mesajı veriyor. Asya ziyaretinde de bu müttefikleriyle birliğini bir kez daha gösterdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.