PİYASALAR

  • BIST 1009898.661.87%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başörtülü akademisyene Nişantaşı'nda yumruklu saldırı
Başörtülü akademisyene Nişantaşı'nda yumruklu saldırı

Başörtülü akademisyene Nişantaşı'nda yumruklu saldırı

Öğretim görevlisi Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaşı parkta oturup sohbet ederken, yine parkta arkadaşlarıyla oturan Eray Ç. isimli şahsın önce bakışları daha sonra ise 'başörtüleri nedeniyle' hakaret dolu sözlü tacizine maruz kaldı. Başörtülü oldukları için "Burada sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere. Gaziosmanpaşa’ya gidin" şeklinde nefret söylemlerinde bulunan Eray Ç. daha sonra yumruklu saldırıda bulundu.

A+A-

Öğretim görevlisi Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaşı parkta oturup sohbet ederken, yine parkta arkadaşlarıyla oturan Eray Ç. isimli şahsın önce bakışları daha sonra ise 'başörtüleri nedeniyle' hakaret dolu sözlü tacizine maruz kaldı. Başörtülü oldukları için "Burada sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere. Gaziosmanpaşa’ya gidin" şeklinde nefret söylemlerinde bulunan Eray Ç. daha sonra yumruklu saldırıda bulundu, termosla bayıltana kadar darbetti. Gözaltına alınan ve ifadesinde saldırıyı itiraf eden Eray Ç.'nin serbest kalması ise tepkilere neden oldu. Neşe Nur Akkaya'nın kardeşi, tepkisini "Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi?" diyerek belirtti ve Eray Ç'nin tutuklanmasını talep etti. Ayrıca bir çok sosyal medya kullanıcısı da #ErayÇakınTutuklansın ve #SaldırganErayÇakın hastagleri altında faşist saldırıya tepki gösterdi.

1-190.jpg

Alçak saldırı, dün Nişantaşı'ndaki Mıstık Parkı'nda yaşandı. Eray Ç. genç kadınların yanına gelerek "Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa'ya gidip oturun" diyerek nefret söylemlerinde bulundu.

Neye uğradığını şaşıran genç kızlar, şahsa "Rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin" diyerek tepki gösterdi.

2-004.jpeg

SÖZLÜ SALDIRI YETMEDİ YUMRUK ATTI
Bunun üzerine Eray Ç. sözlü saldırılarını fiziksel boyuta taşıdı ve elindeki termos ve enerji içeceği şişesiyle Neşe Nur Akkaya'ya vurdu, art arda yumruk attı. Akkaya aldığı darbelerle yere yığıldı.

3-003.jpeg

NEŞE AKKAYA: "VATANDAŞLARI BANA SALDIRMALARI İÇİN KIŞKIRTTI"
Akademisyen Neşe Nur Akkaya verdiği ifadede şunları söyledi:
"E.Ç. yine sesini yükselterek, 'Gaziosmanpaşa'ya gidin, burada yaşayamazsınız. Kediyi darp ediyorsunuz' dedi. Sırtım dönük vaziyetteyken birden E.Ç. kafamı tuttu ve elinde bulunan görmediğim ancak termos olarak düşündüğüm bir cisimle yüzüme defalarca vurdu. Ben kendimi kurtarmaya çalışırken beni yere devirdi. Daha sonra gözüm karardı ve bir şey göremedim. Daha sonra gözümü açtığımda E.Ç. hala bağırarak 'kediyi darp etti, kediyi savundum' dedi. Çevrede bulunan vatandaşları bana saldırmaları için bu söylemlerine devam etti. Daha sonra polisler geldi, hastaneye gittim ve gözüme aldığım darbelerden dolayı rapor aldım."
E,Ç.'nin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

NEŞE NUR AKKAYA DARP RAPORU ALDI
Saldırıya parktaki diğer vatandaşlar müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Hastaneye kaldırılan Neşe Nur Akkaya darp raporu alarak şahıstan şikayetçi oldu.

4-077.jpg

Mağdur Neşe Nur Akkaya'nın bir hafta işe gidemeyeceği öğrenildi.

5-036.jpg

İFADESİNDE İTİRAF ETTİ
Gözaltına alınan Eray Ç. ifadesinde Neşe Nur Akkaya'ya saldırdığını ve nefret söylerimde bulunduğunu itiraf etti. Saldırganın arkadaşları ve diğer görgü tanıkları da yumruklu saldırıya şahit olduklarını ifadelerinde beyan etti.

Eray Ç. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

6-031.jpg

"BU ŞAHIS ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZECEK Mİ?"
Yaşanan olayla ilgili Sabah'a konuşan Neşe Nur Akkaya'nın kardeşi Mehmet Akif Akkaya şunları söyledi:

"Ablam ve arkadaşı Nişantaşı mıstık parkında oturuyorlarken arkasında oturan bir kişi ablama önce sözlü tacizde bulunuyor. Sözlü tacizden önce de bir süre ablam ve arkadaşını bakışlarıyla rahatsız ediyor. Ardından bir şeyleri bahane edip ablamın yanına gelip bağırmaya başlayan bu şahıs, ablamın cevap vermesi üzerine ablama yumruk atmaya başlıyor. Ablama 'Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz' deyip ablamın başörtüsüne laf atıyor. 'Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa'ya gidip oturun' gibi birçok nefret söyleminde bulunuyor.

7-020.jpg

Ablamın da 'rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin demesi üzerine' Ablama elindeki termos ile vurmaya başlamak suretiyle yumruk atmaya başlıyor. Ablam araştırma görevlisi ve bu hafta işine gidemiyor. Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi? Ayrıca belirtmiş olayım, şahıs ifadesinde vurduğunu reddetmiyor.

8-014.jpg9-001.jpeg

TEPKİ GECİKMEDİ: "BU FAŞİST TUTUKLANSIN!"
Alçak saldırıyı Neşe Nur Akkaya'nın kardeşi Akif Akkaya sosyal medya hesabı Twitter'dan duyurdu. Akif Akkaya "Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi?" diyerek saldırganın tutuklanması için çağrıda bulundu.

10.jpeg

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun: "28 Şubat bitmedi. Sadece politik araçlarından mahrum kaldı. Zihniyet yerinde duruyor. Balçıklaşmış bir nefretle toplumu okumaya devam ediyor. Tutsak ettiği ruhları ise birer mankurta dönüştürüyor."

11.jpeg

AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci: "21. YY Nişantaşı... Sırf birinin başörtüsü var diye darp edilip saldırıya uğramamalı. Ona "burada ne işin var git Gaziosmanpaşa'ya" denmemeli. Bu nefret suçudur. Bu tipler toplum düşmanıdırlar. Gereğinin yapılması noktasında takipçiyiz."

AK Parti MKYK Üyesi Eyüp Gökhan Özekin: "Bir akademisyen Nişantaşı'nda başörtülü olduğu için darp ediliyor. Saldırgan da, arkadaşları da, şahitler de olan biteni kabul ediyor. İdeolojik şiddet tam tersi faillerce yapılsaydı Türkiye'nin tek gündemiydi."

Akademisyen Oğuzhan Bilgin: "Başörtüsü meselesinin bitmediğini, sivil alanlarda şiddetin, ayrımcılığın, nefret söyleminin devam ettiğini tv dahil hangi platformda dile getirsem "bitmedi mi mağdur edebiyatı" cevapları ile karşılaşıyorum. İşte bu önemsizleştirme çabanızla siz de bu nefret suçlarına ortaksınız."

Ayrıca bir çok sosyal medya kullanıcısı da #ErayÇakınTutuklansın ve #SaldırganErayÇakın hastagleri altında faşist saldırıya tepki gösterdi.

13.jpeg15.jpeg

BAKAN YANIK; DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ
Eray Ç., gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Yanık'ın açıklamasında, "Şiddetin her türlüsü ve sebebi ne olursa olsun ayrımcılık utanç verici bir insanlık suçu. Bu faşist zihniyeti şiddetle kınıyorum. Açılacak davaya müdahil olarak, Nişantaşı'nda saldırıya maruz kalan kardeşimize bu süreçte her türlü desteği vereceğiz, yanındayız." ifadeleri yer aldı.

16-006.jpg

TAKVİM

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.