PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2306.9421.37%
  • DOLAR32.3160.28%
  • EURO35.024-0.09%
  • STERLİN40.785-0.06%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Barry Sessions: "38. Saatin sonunda artık hiç ses yoktu"
Barry Sessions: "38. Saatin sonunda artık hiç ses yoktu"

Barry Sessions: "38. Saatin sonunda artık hiç ses yoktu"

20 yıl önce bugün, 17 Ağustos 1999’da Türkiye en karanlık günlerinden birini yaşadı. Saat 03:02’de merkez üssü Gölcük olan deprem 45 saniye içerisinde binlerce can aldı, faciada İngiliz kurtarma timinde yer alan Barry Sessions ömür boyu unutamayacağı bir acı yaşadı.

A+A-

Barry Sessions  İngiliz kurtarma timi

Felaketin üzerine tam bir hafta geçmişti. Olayı anlatan Barry Sessions’ın da içinde olduğu bir İngiliz kurtarma timi, 12 katlı bir binanın enkazından bir kız çocuğunun sesini duydular. Onu kurtarmak için hemen çalışmalara başladılar ama bu o kadar da kolay olmayacaktı. Bina tamamıyla çökmüştü ve kız çocuğunun bulunduğu yere ulaşabilmek için önce binanın altından kazarak bir tünel açmaları ve o şekilde çocuğun bulunduğu yere varmaları gerekiyordu. Bu, uzun sürecekti. Barry Sessions’ın ifadelerine göre deprem bölgesinde en büyük düşmanlarından biri de zamandı. Onlar tüm kazazedelere yetişmeye çalışırken, zaman onların aleyhine işliyordu.
 Barry Sessions’ın ifadelerine göre yaklaşık 38 saat boyunca durmadan kazmışlardı. Ancak kazarken arada bir durup kız çocuğuna sesleniyorlar ve cevap vermesini bekliyorlardı. Eğer onun sesi olmasaydı, kazacakları yönü bulamazlardı. Ancak giderek kızın sesi kısılıyor, cevapları daha geç geliyordu. 38. Saatin sonunda, artık hiç ses yoktu.
 Tüm ekip için çok zor bir andı, 38 saattir gözlerini kırpmadan kazdıkları enkazın altından, elleri boş çıkacaklardı. Hiç ses duymamalarına rağmen 10 saat daha kazdılar, ancak nafileydi. Tünelden çıktılar, ve kızı hiç bulamadılar. Barry Sessions ise en zor şeyin bu durumu kızın dedesine açıklamak olduğunu söyledi, kendini bütün bu felaketin sorumlusu gibi hissediyordu.
 

 

 

Yenikapı Haber / ÖZEL

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.