PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2411.409-0.93%
  • DOLAR32.5820.28%
  • EURO34.8210.41%
  • STERLİN40.4360.54%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Barış Akarsu nasıl öldü? Barış Akarsu kimdir, nereli?
Barış Akarsu nasıl öldü? Barış Akarsu kimdir, nereli?

Barış Akarsu nasıl öldü? Barış Akarsu kimdir, nereli?

Bir anda tüm Türkiye tarafından tanınıp, ölümünün ardından ülkeyi yasa boğan merhum sanatçı Barış Akarsu, ölümünün 12. yıl dönümünde anılıyor. Peki Barış Akarsu nasıl öldü? Barış Akarsu kimdir, nereli? İşte Barış Akarsu ile ilgili bilgiler haberimizde...

A+A-

Merhum sanatçı Barış Akarsu’nun ölümünün ardından 12 yıl geçti. Katıldığı bir ses yarışmasının ardından sesi, fiziği, kişiliği, sempatik tavırlarıyla bir anda tüm Türkiye’nin sevgilisi hâline gelen, birçok müzik yapan, oynadığı dizi sayesinde de geniş kitlelere ulaşan Barış Akarsu, bundan 12 yıl evvel henüz 28 yaşındayken yaşama veda etti. Uzun süreli komada kalan Barış Akarsu, günler sonra sevenlerini kahrederek, yaşamını yitirdi. Şimdi ölümünün yıl dönümünde hayranları tarafından unutulmayan Barış Akarsu’nun müzikleri, dizisi, sözleri hasretle yâd ediliyor. Peki tanımayanlar için Barış Akarsu kimdir? Barış Akarsu neden ve nasıl öldü? Barış Akarsu şarkıları neler? Barış Akarsu hangi dizide oynamıştı? Barış Akarsu ile ilgili tüm gelişmeler haberimizde…

BARIŞ AKARSU KİMDİR?

29 Haziran 1979'da Bartın'da doğan Barış Akarsu, ilk, orta ve lise öğrenimini Amasra'da bitirdi. Lise öğrenimini devam ettirirken Amasra Yelken Kulübü'nde profesyonel olarak yelken sporu ile ilgilenmeye başlayan Barış Akarsu’nun müziğe ilgisi küçük yaşlarda başladı. İlkokulda okurken elinde blok flüt sokaklarda dolaştığını söyler. Ancak müzikle asıl tanışması Amasra'ya gelen müzisyenlerden etkilenerek çalmayı öğrendiği klavye, gitar ve mızıka ile olmuştur. O dönemlerde dinlemeye başladığı 1970 ve 1980'lerin rock, hard rock ve heavy metal grup ve sanatçılarından etkilenen Barış Akarsu, Antalya'da animatör ve müzisyen olarak çalıştı. Ankara'da garsonluk, barmenlik ve müzisyenlik yapan Barış Akarsu, daha sonra Karadeniz Ereğlisi'ne gelerek dört sene boyunca çeşitli barlarda, yerel televizyon ve radyolarda programlar yaptı. Bu dönemde yayınlanan Akademi Türkiye yarışmasına katılan Barış Akarsu, Temmuz 2004’te yarışmayı şampiyon olarak tamamladı. Yarışmanın hemen ardından İstanbul'a yerleşerek müzik çalışmalarına burada devam eden Barış Akarsu, yarışmanın neticelenmesinden sonra ilk albümünü çıkarmasına dek geçen zaman zarfı içerisinde Türkiye'nin değişik yerlerinde sayısı 200'ü geçen konserler verdi.

31 Aralık 2004 yılında Seyhan Müzik'ten Serdar Öztop'un yapımcılığı ile ilk albümü Islak Islak’ı piyasaya çıkaran Barış Akarsu, bu albümden aynı sene içerisinde "Islak Islak", "Kimdir O","Amasra" ve "Mavi" parçalarına klip çekti. 3 Ağustos 2006 yılında ikinci albümü olan Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek’i piyasaya çıkaran Barış Akarsu, 10 yeni ve 1 coverden oluşan albümde söz ve bestesi Akarsu'ya ait "Yeter Be" ve "Ben" adlı iki eser de yer almaktardır. İkinci albümden; "Vurdum En Dibe Kadar" ve "Yaz Demedim" parçalarına klip çeken Barış Akarsu, 2006’da yayınlanmaya başlanan Yalancı Yarim dizisinde başrol oynadı. Bu dizinin arkasından milyonlarca seveni tarafından "Alfonso Tarık" olarak anılmaya başlayan Barış Akarsu, tüm Türkiye’nin sevgilisi hâline dönüştü.

baris-3.jpg

BARIŞ AKARSU NASIL ÖLDÜ?

28. doğum günü olan 29 Haziran 2007 Cuma akşamı saat 22:30 civarında, Muğla’nın Bodrum ilçesine 5 kilometre mesafede olan Torba Kavşağı'nda bir trafik kazası geçiren Barış Akarsu, ve otomobildeki Zeynep Koçak (24), Nalan Kahraman (37) olay yerinde hayatını kaybetti. Barış Akarsu ise hastaneye kalbi durmuş olarak getirilmiş ve acil serviste kalbi yeniden çalıştırılan Barış Akarsu, beş günlük yoğun bakımın ardından 4 Temmuz 2007 Çarşamba günü saat 20:10’da yaşama veda etti. Ancak ölümü 23:10'da açıklanan Barış Akarsu’nun hastane önünde yoğun bakımda kaldığı sürece sevenleri nöbet tutmuş ve iyileşeceğini ümit etti. 20:10 sularında kalbi durduktan sonra yeniden çalıştırılmaya çalışıldığı açıklandı. Hayatını kaybetmesinin ardından Yalancı Yarim dizisi ve yeni hazırladığı albüm yarım kaldı. 2008’in Ocak ayında dizide söylediği şarkılardan oluşan bir derlemenin de içinde olduğu ve 28 yıllık hayatından kesitlerin paylaşıldığı bir belgesel DVD çıkarıldı. Genç yaşta yaşama veda eden Akarsu, Amasra'da toprağa verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.