PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670%
  • DOLAR32.3350%
  • EURO34.7430%
  • STERLİN40.5130%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bakın midesinden ne çıktı!
Bakın midesinden ne çıktı!

Bakın midesinden ne çıktı!

Japonya’da aşırı yorgunluk ve depresyon sebebiyle hastaneye başvuran bir hastanın midesinde sekiz kilogram ağırlığında madeni para bulundu.

A+A-

Otuz yıldır depresyonda olan 51 yaşındaki Japon, yorgunluk ve iştahsızlık sıkıntısı yaşadığı gerekçesiyle hastaneye başvurdu.Japonyada bir hastanın midesinden 8 kilogram madeni para çıkartıldı

Alınan radyasyon görüntülerinde hastanın midesinde daire şeklinde cisimler tespit edildi. Hastayı hemen ameliyata alan doktorlar, hastanın midesinden bin 894 adet bozuk para çıkardı.

Yapılan muayene ve ameliyatın ardından hastaya; kil, tebeşir, kağıt ve bozuk para gibi vücut için tehlike arz eden maddeleri yutma isteğine yol açan Pika hastalığı teşhisi konuldu. Şizofreni olduğu belirtilen hasta, akıl sağlığı polikliniğine sevk edildi.

Pika hastalığı çoğunlukla psikiyatri hastalarında, ergenlik dönemindeki gençlerde, çocuklarda ve hamile kadınlarda görülüyor. 

Çıkartılan miktar rekor kırdı

Pika hastalığı ile ilgili 1975'ten beri tıbbi literatürde on taneden daha az vaka kaydı yapıldı. Japonya'da yaşanan bu vakayı doktorlar Pika hastalığında rekor seviye olarak tanımlıyor.

Daha önce, 57 yaşındaki bir Amerikalının midesinde 600 madeni para bulunması rekor olarak kabul ediliyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.