PİYASALAR

  • BIST 10010891.420.18%
  • ALTIN2529.1060.09%
  • DOLAR32.8950.13%
  • EURO35.707-0.12%
  • STERLİN42.3070.13%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakan Yumaklı, sokak köpeklerine ilişkin verileri açıkladı
Bakan Yumaklı, sokak köpeklerine ilişkin verileri açıkladı

Bakan Yumaklı, sokak köpeklerine ilişkin verileri açıkladı

Türkiye'de sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yapılması beklenen düzenleme gündemdeki yerini koruyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan başıboş sokak köpekleri konusuyla ilgili açıklama geldi. Sokak köpeği sayısı, kısırlaştırma oranları ve saldırılara ilişkin verileri paylaştı.

A+A-
350 BİN KÖPEK KISIRLAŞTIRILDI

 

Bakan Yumaklı, paylaşımında ayrıca sokak köpeği sayısı, kısırlaştırma oranları ve saldırılara ilişkin verileri de paylaştı. Türkiye'de tam sayı bilinemese de yaklaşık 4 milyon sokak köpeği olduğunu belirtti. Son 5 yılda ortalama 260 bin, bir yılda en fazla 350 bin köpek kısırlaştırıldığını söyledi.

KUDUZ RİSKLİ TEMAS SAYISI ARTTI

 

Bakan Yumaklı dünya sağlık örgütü tarafından ülkemiz kuduz riski açısından yüksek risk kategorisinde tanımlandığını belirtti. Birçok ülkenin, Türkiye'ye gelecek vatandaşlarına kuduz riskine ve başıboş köpeklerden kaynaklı tehlikelere karşı seyahat uyarısı yaptığına dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 'kuduz riskli temas' sayısının ikiye katına çıkarak yarım milyona ulaştığını kaydetti.

55 ÖLÜM VE 5 BİN 147 YARALANMA

 

Saldırıların yanı sıra trafikte de yola atlayan sokak köpekleri yüzünden ölümlü kazalar da oldu. Yumaklı, son 5 yılda hayvana çarpma ile gerçekleşen 3 bin 534 trafik kazasında, 55 ölüm ve 5 bin 147 yaralanma vakası kayıtlara geçtiğini de bildirdi.

Bakan Yumaklı, başıboş sokak köpekleri sorununa ilişkin 'Vatandaşımızın desteği ile ülkemizin bu sorunun da üstesinden geleceğine inanıyorum' dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.