PİYASALAR

  • BIST 1009947.46-0.28%
  • ALTIN2841.9020.4%
  • DOLAR34.0710.23%
  • EURO38.0490.09%
  • STERLİN45.2940.27%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakan Tunç, 'Mehmet Şimşek istifa etti' iddialarına açıklık getirdi! Soruşturma başlatıldı! "Ekonomi düzelmesin, hükümet yıpransın diye yapılan bir şey"
Bakan Tunç, 'Mehmet Şimşek istifa etti' iddialarına açıklık getirdi! Soruşturma başlatıldı! "Ekonomi düzelmesin, hükümet yıpransın diye yapılan bir şey"

Bakan Tunç, 'Mehmet Şimşek istifa etti' iddialarına açıklık getirdi! Soruşturma başlatıldı! "Ekonomi düzelmesin, hükümet yıpransın diye yapılan bir şey"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddialarıyla ilgili konuştu. Bakan Tunç, "Halkı yanıltıcı bilgileri yayanlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı. Sayın Bakanımızın böyle bir istifa olmadığını söylemesine rağmen yaymaya devam ettiler. Kasıtlı bir yaklaşım. Ekonomi düzelmesin, hükümet yıpransın diye yapılan bir şey. Bu tür kasıtlı haberleri yapanlar millet nezdinde itibar görmez." diye konuştu.

A+A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir canlı yayında gündemdeki soruları yanıtladı.

Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

Dün Şanlıurfa'daydık. Şanlıurfa Adalet Sarayı'nın temelini attık. Teşkilatımızı ziyaret ettik. Buradan da Ahlat'a gideceğiz. Yarın Kabine Toplantısı da Ahlat'ta gerçekleştireceğiz. Anlamlı bir günde orada Kabine toplantısı gerçekleştirilecek.

MECLİS'TE YAŞANAN GERİLİM

Hepimizi üzdü. Bu tür manzaraların olmaması lazım. Gazi Meclisimiz Türkiye'nin demokrasinin kalbidir. Bazı milletvekili iç tüzüklere aykırı hareket ederek bu tür olaylara sebebiyet verebiliyorlar. Son oturumda konuşmacının konuşmaya başlar başlamaz, genel görüşmenin dışına çıkarak tahrik içerek bazı söyler söylendiğinde oradaki bazı vekillerin tepkisiyle karşılaşması mümkün. Hakaret içeren sözler bu tür şeylere sebep olabiliyor. Meclis kürsüsünde hakaret olmaz. Meclisimiz bu tür görüntülere sahne olmamalı. Meclis'in saygınlığına gölge düşürmemek gerekir. Kürsüden konuşan kişi bu tür bir olaya sebebiyet verdiğini göstermek istiyor. Oradaki vekillere 'Siz teröristseniz' derseniz bu bir hakaret. Kürsüde ifade özgürlüğü sınırı aşılmamalı. Bu tür olayların tekrarlanmaması lazım. Sadece bu tür olaylara sebebiyet vermek için kürsüye çıkanlar da var. Geçmişte de vardı bugün de var.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.