PİYASALAR

  • BIST 1009577.46-1.12%
  • ALTIN2820.340.22%
  • DOLAR34.0020.32%
  • EURO37.8390.57%
  • STERLİN44.90.54%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakan Fidan'ın Rusya temasları
Bakan Fidan'ın Rusya temasları

Bakan Fidan'ın Rusya temasları

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya'da. Bakan Fidan, BRICS+ toplantısına katılacak. Öncesinde ise başkent Moskova'da temaslarda bulundu. Ahıska Türkleriyle bir araya geldi, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ile görüştü.

A+A-

BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı Nijniy Novgorad'da yapılıyor. Bugün üye ülkelerin dışişleri bakanları bir araya geldi. Yarın ise BRICS+ toplantısı düzenlenecek. Bakan fidan bu toplantıya katılacak.

ŞOYGU İLE BİR ARAYA GELDİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önce Moskova'da temaslarda bulundu. Ahıska Türklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Ardından Rusya'nın eski savunma bakanı, Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ile görüştü. Diplomatik kaynaklara göre görüşmede, Gazze'deki durum, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış müzakereleri ve Ukrayna'daki gelişmeler ele alındı.

BRICS+ TOPLANTISI YARIN

Türkiye'nin BRICS ilgisi var. Bakan fidan geçtiğimiz hafta çin'e gitmişti. Orada BRICS üyeleriyle yeni iş birliği fırsatları arayacaklarını belirtmişti. BRICS brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşuyor. Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de 1 Ocak'ta BRICS'e katıldı. Grubun bünyesindeki ülkelerin toplam nüfusu 3.5 milyar. Bir başka deyişle dünya nüfusunun yüzde 45'i. BRICS ülkelerinin ekonomilerinin toplam büyüklüğü 28.5 trilyon dolar. Bu da, dünya ekonomisinin yaklaşık yüzde 28'ine tekabül ediyor. Aynı zamanda dünyada ham petrolün yüzde 44'ünü üretiyor. Bakan Fidan'ın toplantı kapsamında başka görüşmeler de yapması bekleniyor. Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile de bir araya gelecek. Görüşmelerde Gazze'deki son gelişmeler, Ukrayna, Suriye, Libya ve Güney Kafkasya başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.