PİYASALAR

  • BIST 10010647.91-0.31%
  • ALTIN2450.2550%
  • DOLAR32.6230%
  • EURO34.9880%
  • STERLİN41.1420%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakan Fidan Putin ile görüşecek
Bakan Fidan Putin ile görüşecek

Bakan Fidan Putin ile görüşecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Rusya'daki temaslarını sürdürüyor. Bakan Fidan bugün BRICS+ toplantısına katıldı. Ayrıca ikili temaslarda bulundu. Fidan, Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından da kabul edilecek.

A+A-

BRICS toplantıları Rusya'nın Nijniy Novgorad şehrinde gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün BRICS+ oturumuna katıldı.

BRICS+, BRICS üyeleriyle Türkiye dahil diğer 15 ülkeyi bir araya getiriyor. Bakan Fidan burada platforma üye ülkeler ve ortaklarla ilişkilerin geliştirilmesini ele aldı. Ayrıca çeşitli bölgesel meselelere değinerek, "İsrail'in Filistin topraklarındaki işgali, istila, kitlesel yerinden etme, etnik temizlik ve savaş suçları ile genişlemektedir" dedi. Diğer bölgelerde de jeopolitik gerilimlerin tırmanabileceğini vurguladı. BRICS içindeki çeşitliliği, kalkınma ve istikrarı artırmak için önemli olduğunu ifade etti.

 

BAKAN FİDAN'DAN İKİLİ TEMASLAR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ayrıca birçok ikili temasta da bulundu.

 

Bugün ilk olarak Kübalı mevkidaşı ile bir araya geldi. Ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la da görüştü. Bir araya geldiği bir diğer isim ise Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi oldu. Fidan Belarus, Kazakistan ve Etiyopyalı mevkidaşlarıyla da görüştü. Bakan fidan, aynı organizasyon kapsamında dün de çeşitli temaslarda bulunmuştu. Hakan fidan, temaslarına başkent Moskova'da devam edecek.

 

PUTİN TARAFINDAN KABUL EDİLECEK

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Dışişleri Bakan Hakan Fidan'ı kabul edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.