PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bahçeli’den yüzde 50+1 açıklaması: Sistemin aksayan yönleri mutabakatla düzeltilmeli
Bahçeli’den yüzde 50+1 açıklaması: Sistemin aksayan yönleri mutabakatla düzeltilmeli

Bahçeli’den yüzde 50+1 açıklaması: Sistemin aksayan yönleri mutabakatla düzeltilmeli

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin gelip geçici heves olmadığı belirten MHP Lideri, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin aksayan, tekleyen yönleri varsa mutabakatla ele alınıp düzeltilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmeleri tutarlı ve anlamlı" değerlendirmesinde bulundu.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu. MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Gazze'ye yüz çevirmemiz saygısızlıktır. Acil ve kalıcı ateşkes sağlanmalı. İsrail onursuz saldırılarına derhal son vermeli" dedi. 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Anadolu coğrafyasından bin yıldır va roluşumuzun sırrı tehlikeleri zamanında sezen, tehditleri kaynağında eriten isabetli duruş ve doknuştur.

En az bunlar kadar belki de daha önemlisi milli birlik müdafaasındaki azim ve dirliktir. Tarih boyunca Anadolu kıtaların kavşak noktası, ticaret koridorlarının kesişme noktasıdır. Vatana adını veren milletir. Ülkeye adını veren millettir. Devlete adını veren millettir. Millete adını veren ise Türkiye'dir.

"FİLİSTİN’İN HUZURU TÜRKİYE’NİN HUZURUDUR"

Bu beni alakadar etmez dediğimiz gün bu millete ihanet etmiş oluruz. MHP bu milletin sevdalı yüreği olmaya yeminlidir. Filistin’in huzuru Türkiye’nin huzurudur. Suriye’nin istikrarı Türkiye’nin istikrarıdır.

İsrail mandallığının sözde nefsini savunanların mazlumların nefsini konuşacak şerefli duruşu göstermeleri için daha başka nelerin olması gerekmektedir? Bu nasıl bir nefistir ki katilde olup da maktulde yoktur.

"İSRAİL ONURSUZ SALDIRILARINA DERHAL SON VERMELİDİR"

Gazze'de her saat başı 6 çocuk hayatını kaybetmektedir. Bu tablo insani bir felakettir. Almanya Başbakanı yanlış tarafta duruyor. Bizim tarihimizde Holokost yok.

Milli Muharip Uçağımız KAAN havalacak, zora girmemizi bekleyen odakları da teker teker çatlatacak.

"ATEŞKES İÇİN KAÇ MASUM ÇOCUK ÖLMELİ?"

İsrail orantısız, onursuz ve ahlaksız saldırılarına derhal son vermelidir. İsrail-Filistin arasında çok acil ateşkes sağlanmalıdır.

Gazze’yi Kudüs’ten Kudüs’ü İstanbul’dan ayırmak akan tarih nehrine karşı boşuna kürek çekmektir. Gazze meselesi güvenlik ve tarih boyutları ile Türkiye’nin meselesidir.

Haksızlık karşısında sessiz kalmak dilsiz şeytanlıktır. Gazze Türkiye’nin meselesidir. Ateşkesin olması için daha kaç masum ölmelidir. Türk milleti zalim İsrail'in şeytani oyununa öfkeli.

50+1 TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir. İşi bitince buruşturulup bir köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürle reçete hiç değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin aksayan, tekleyen yönleri varsa mutabakatla ele alınıp düzeltilmelidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmeleri tutarlı ve anlamlı. Bizim paylaştığımız görüşler bellidir, hiç değişme göstermemiştir.

"ERDOĞAN'LA ARAMIZA KİMSE GİREMEYECEK"

50+1’le seçilmesi demokrasiye örnektir. Dikkat edin muhtar seçmiyoruz. MHP olarak dün ne dediysek bugün de aynı görüşteyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızla diyaloğumuz hasbidir, harbidir, haysiyetlidir. Saygı ve sevgi temellidir. Hiç kimse de aramıza giremeyecektir. Cumhur İttifakı ile ilgili polemik ve spekülasyon yapan kara sinek tabiatlı güruhun durumu "sineğin akıllısı kiraza biner şehre gider, sineğin aptalı gübreye düşer bunlar gibi ahıra gider.

"CHP GENEL BAŞKANI KUKLADIR"

CHP’nin yeni başkanı pek dikkate alınacak birisi değildir. CHP genel başkanı kukladır, kuklacı ise İBB’nin koltuğunda oturan zattır. Bizim üzüntümüz muhalefetteki pespayeliktir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.