PİYASALAR

  • BIST 10010319.960%
  • ALTIN2465.437-0.05%
  • DOLAR32.2610.03%
  • EURO35.038-0.32%
  • STERLİN40.814-0.51%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Azerbaycan Ukrayna'da yapılan yerel seçimleri tanımadı: Hiçbir hukuki geçerliliği yok
Azerbaycan Ukrayna'da yapılan yerel seçimleri tanımadı: Hiçbir hukuki geçerliliği yok

Azerbaycan Ukrayna'da yapılan yerel seçimleri tanımadı: Hiçbir hukuki geçerliliği yok

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna’dan ilhak ettiği 4 bölgede yapılan yerel seçimlerin hiçbir hukuki geçerliliğinin olmadığını ifade etti. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’dan yapılan açıklamada, "Ukrayna’nın uluslararası alanda tanınan topraklarının bir bölümünde son yapılan ’seçimlerin’ hiçbir hukuki geçerliliği yoktur" ifadeleri kullanıldı.

A+A-

Rusya’da Ukrayna’dan işgal edilen Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson’un da aralarında bulunduğu toplam 80 bölgede dün başlayan yerel seçimler sürüyor.

"Azerbaycan ve Ukrayna birbirlerinin egemenliğini tanıyor"

Azerbaycan, Ukrayna'dan işgal edilen topraklarda yapılan seçimlere tepki gösterdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan ve Ukrayna’nın birbirlerinin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tanıdığı ve desteklediği ifade edildi.

"Son yapılan seçimlerin hiçbir hukuki geçerliliği yoktur"

Ukrayna topraklarında sadece Ukrayna’nın anayasası ve mevzuatına uygun olarak yapılan seçimlerin meşru olabileceği vurgulanan açıklamada, "Azerbaycan’ın bu ilkeli tutumu, devletlerin egemenliğine ilişkin haklara saygı konusunda evrensel olarak tanınan norm ve uluslararası hukukun ilkelerine dayanmaktadır. Bu kriterleri karşılamadığı için Ukrayna’nın uluslararası alanda tanınan topraklarının bir bölümünde son yapılan ’seçimlerin’ hiçbir hukuki geçerliliği yoktur" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Yenişafak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.