PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2416.205-0.73%
  • DOLAR32.5830.3%
  • EURO34.8130.43%
  • STERLİN40.4420.59%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Türkiye Karabağ’daki çözüm sürecinde yer almalıdır
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Türkiye Karabağ’daki çözüm sürecinde yer almalıdır

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Türkiye Karabağ’daki çözüm sürecinde yer almalıdır

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, “Türkiye uluslararası camiada güçlü bir konuma sahip. Karabağ’daki çözüm sürecinde yer almalıdır.” dedi.

A+A-

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Türkiye uluslararası camiada güçlü bir konuma sahip. Karabağ’daki çözüm sürecinde yer almalıdır. Türkiye’nin üst düzey SİHA’ları sayesinde can kayıpları azaldı. Bu SİHA’lar Türkiye'nin potansiyelini gösteriyor, bizi güçlendiriyor." dedi.

Aliyev, "Ermenistan, Azerbaycan topraklarına saldırarak Rusya’yı savaşa çekmeye çalışıyor. Azerbaycan’da Ermeniler yaşıyor. Bizim Ermeni halkıyla sorunumuz yok. Ermenistan'daki halk, kendi iktidarının rehinidir. Dağlık Karabağ’daki halklar bizim vatandaşımızdır. İşgal siyaseti bittikten sonra biz orada birlikte yaşayacağız.” diye konuştu.

MACRON'A TEPKİ

Biz Minsk Üçlüsü eş başkanlarına aynı gözle baktık. Bu ülkeler son olaylara kadar taraf tutmuyordu. Ama biz biliyorduk ki taraf tutuyorlardı ama resmi temaslarda taraflı tutum sergilemediler. Fransa Cumhurbaşkanı bize itham ileri sürdü. Olmayan şeyleri üzerimize attı. “Azerbaycan Türkiye ile birlikte bölgeye teröristler getiriyor” dedi. “Azerbaycan Dağlık Karabağ’ı fethetmek istiyor” dedi. Biz öz toprağımızı nasıl fethedelim. Bunları bilmiyor mu? Bu sözler kabul edilemez. Buna sessiz kalamayız. Fransa kendisi Minsk üçlüsünden ayrı koyuyor.

"BİZE ÇAMUR ATTILAR"

Bizde Karabağ'daki PKK'lılarla ilgili istihbarat var. PKK sınıra getiriliyor. Eğitim ve talimat alıyorlar. Bugün de var. İhtimal çok büyük. Yüzde 100'e ulaşmayan tespitleri ortaya atmıyoruz. Türkiye'nin F-16 uçağı Ermeni uçağını vurdu dediler. Bu kara propaganda üyeleri bunu ortaya attı. Bize çamur attılar, leke vurdular. Sonra yalan olduğu görüldü. Özür dileyin.

"TÜRK NEFRETİ ONLARIN KANINDADIR"

Ermenistan terörist ülke olmasını bir kez daha göstermiştir. Sivilleri vurmak, sivil şehri vurmak kabul edilemez. Gence içinde top, tank yoktur. Neden vuruyorsun? Azerbaycan ve Türk nefreti onların kanındadır"

BİZİM ERMENİ HALKI İLE SORUNUMUZ YOK

Azerbaycan’da Ermeniler yaşıyor. Bizim Ermeni halkıyla sorunumuz yok. Ermenistan'daki halk, kendi iktidarının rehinidir. Dağlık Karabağ’daki halklar bizim vatandaşımızdır. İşgal siyaseti bittikten sonra biz orada birlikte yaşayacağız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.